Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σία Αναγνωστοπούλου: Ανάγκη μέτρων για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων (video)

Μοιραστείτε το

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου που είχε καταθέσει η βουλεύτρια Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχη για Ευρωπαϊκά Θέματα, Σ. Αναγνωστοπούλου, συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Σχετικά με τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, με θέμα τα αναγκαία μέτρα για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων, η βουλεύτρια Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχη για Ευρωπαϊκά Θέματα, Σ. Αναγνωστοπούλου, τόνισε:

«Μεταφέραμε, όπως πρέπει να γίνεται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, την αγωνία και τις εκκλήσεις διεθνών οργανώσεων, των Γιατρών χωρίς Σύνορα, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του ΔΟΜ, της Ευρωπαίας Επιτρόπου  Εσωτερικών Υποθέσεων κ.λπ., για την ύπαρξη στρατηγικού σχεδίου από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κύριος Μηταράκης προκειμένου να αντιμετωπίσει την υγειονομική βόμβα των μεταναστευτικών και προσφυγικών καταυλισμών. Για  την αποσυμφόρηση και την άμεση μεταφορά των ευπαθών ομάδων σε ξενοδοχεία, για  την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις κλειστού τύπου δομές όπως είναι το Κλειδί του δήμου Σιντικής Σερρών, για την προστασία του πληθυσμού και των κατοίκων των περιοχών που βρίσκονται οι καταυλισμοί.

Ο κύριος Μηταράκης όμως  αντί να απαντήσει στις εκκλήσεις των ειδικών και των διεθνών φορέων υγείας , έκανε πάλι επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενος επί λέξει ότι: «… Είναι αλήθεια ότι επί των ημερών σας είχαμε λιγότερα άτομα στα νησιά. Όχι γιατί σαν ενδιέφεραν τα νησιά.  Σας ενδιέφερε να μην γίνουν επιστροφές στην Τουρκία. Σας ενδιέφερε να έρθουν και άλλοι. Με αποτέλεσμα λοιπόν όταν ετοιμαζόταν η δεύτερη απόφαση μετά από 18 μήνες με τη δική σας νομοθεσία για ανθρωπιστικούς λόγους να τους φέρετε στην ενδοχώρα», προκειμένου  από την μια μεριά να προκαλέσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και από την άλλη να καλύψει την έτσι και αλλιώς (πριν και εν μέσω πανδημίας) ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε ό, τι αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού, λόγω ιδεοληπτικών αγκυλώσεων».

    Το σχετικό video:

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.