Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σεούλ: Ζωγραφική με χρωματιστές πόρτες

Μοιραστείτε το

ΣΧΕΤΙΚΑ συχνό είναι στις βόρειες περιοχές της Νότιας Κορέας, να συναντάς περίτεχνα βαμμένες πόρτες σε σπίτια, καταστήματα και Ιδρύματα.

Όμως πουθενά δεν υπάρχει κτίριο με 1.000 ανακυκλωμένες και ζωγραφισμένες πόρτες, όπως κατάφερε ο καλλιτέχνης Choi Jeong-Hwa στην Σεούλ.

σεουλ

Πρόκειται για 10όροφο κτίριο που είναι εντελώς καλυμμένο με 1.000 πόρτες, σε μια επίδειξη σπάνιας εικαστικής τέχνης, ενώ ο ίδιος ο Choi Jeong-Hwa είναι γνωστός για τα ασυνήθιστα σχέδια και τις εγκαταστάσεις του που συνήθως αποτελούνται από ανακυκλωμένα προϊόντα καθώς διαδίδει την αναγκαιότητα να δουλεύουμε και να αξιοποιούμε άχρηστα υλικά και όταν ρωτήθηκε για την προσέγγισή του στη δημιουργία τέχνης, είπε… «Πιστεύω ότι όλα είναι τέχνη. Κάθε υλικό που βρίσκεται στην κουζίνα, στο δωμάτιό σας, στους δρόμους -όλα στην καθημερινή ζωή μπορεί να είναι τέχνη αρκεί να το προσπαθήσουμε”.

σεουλ

Με άλλα λόγια ο Ασιάτης εικαστικός βλέπει την τέχνη σε όλα, ακόμη και άχρηστα και περιβαλλοντικά επιβλαβή πράγματα όπως το πλαστικό και τα σκουπίδια, δείχνοντας πως μπορούν να ανακαλυφθούν εκ νέου για να δημιουργήσουν ένα θαυμάσιο έργο τέχνης, δηλαδή εάν οι άνθρωποι αντιλαμβάνονταν τα σκουπίδια με τον τρόπο που το κάνει ο Choi Jeong-Hwa… θα μπορούσαμε να έχουμε σώσει εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών που απορρίπτονται κάθε μέρα στο φυσικό μας περιβάλλον!

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.