Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σε συναγερμό οι γερμανικές Αρχές λόγω της επίσκεψης Ομπάμα

Μοιραστείτε το

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του Ομπάμα στο Αννόβερο με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση της πόλης. Χιλιάδες πολίτες προσαρμόζουν την καθημερινότητά τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις για ασφάλεια.

Πλακάτ που αναγράφουν «Καλωσορίσατε κύριε Πρόεδρε» απαγορεύονται. Και δεν είναι τα μόνα. Λίγες μέρες πριν από την άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα στο Αννόβερο με αφορμή την Διεθνή Βιομηχανική Έκθεση, στην οποία οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. 

Ο υψηλός προσκεκλημένος θα είναι στο Αννόβερο την Κυριακή και τη Δευτέρα. Αν και σε ένα πρώτο επίπεδο στην πόλη δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τίποτα, στο παρασκήνιο εντούτοις οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

«Η αστυνομική διεύθυνση στο Αννόβερο προετοιμάζεται εδώ και χρόνια με ακρίβεια γι’ αυτήν την επιχείρηση» δηλώνει ο Μπόρις Πιστόριους, υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας.

Πόσοι ακριβώς αστυνομικοί παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις δεν θέλει να αναφέρει η αστυνομία. «Πρόκειται άλλωστε για τον άνθρωπο, ο οποίος βρίσκεται εκτεθειμένος στον κίνδυνο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο» επισημαίνουν οι αρχές.

«Μην κάνετε νοήματα»

Όταν ο Μπάρακ Ομπάμα επισκέφθηκε τη Δρέσδη το 2009 συμμετείχαν στην επιχείρηση 6.000 αστυνομικοί. Ο κόσμος πάντως θα έχει ελάχιστες ευκαιρίες να επευφημήσει τον Αμερικανό ηγέτη.

Στους δρόμους και στις στάσεις που θα κάνει έχουν ληφθεί ήδη μέτρα ασφαλείας. Ελέγχεται το αποχετευτικό σύστημα και το σύστημα υδροδότησης, έχουν σφραγιστεί 2000 καπάκια καναλιών, κάδοι σκουπιδιών ξηλώθηκαν και ξεχασμένα ποδήλατα και αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές.

Για τους κατοίκους δε των συγκεκριμένων περιοχών υπάρχει ρητή απαγόρευση να κάνουν νοήματα την στιγμή που ο Αμερικανός Πρόεδρος και η συνοδεία του θα μπαίνουν στο Εκθεσιακό Κέντρο και αστυνομία συμβουλεύει τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τα παράθυρά τους.

Ο λόγος είναι για να μην υπάρξουν παρερμηνείες από τις αρχές ασφαλείας. Αναστάτωση επικρατεί και στον τομέα της αποκομιδής των σκουπιδιών, όπου γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι και απαγορεύεται να αφήνει κανείς έξω σακούλες με σκουπίδια.

Στο μικροσκόπιο και το στρώμα

Οι συνεννοήσεις γίνονται μεταξύ της μυστικής υπηρεσίας του Πρόεδρου και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος.

Για λόγους ασφαλείας το αεροδρόμιο θα κλείσει τον έναν από τους τρεις διαδρόμους του. Θα χρειαστεί για την μεταφορά και τον εφοδιασμό των συνοδευτικών αεροσκαφών του Ομπάμα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα καταλύσει στο Seefugium στα βορειανατολικά της πόλης. Ιδανική τοποθεσία, μια και σε ακτίνα 500 μέτρων δεν υπάρχει άλλο κτήριο, σύμφωνα με τη DW.

Τέλος, από το μικροσκόπιο των αρχών ασφαλείας δεν θα ξεφύγει ούτε το στρώμα που κοιμάται ο Μπάρακ Ομπάμα, το οποίο ελέγχεται για εκρηκτικά, χημικά και συσκευές παρακολούθησης.

Η αστυνομία βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση όχι μόνο εξαιτίας της επίσκεψης του Αμερικανού Πρόεδρου αλλά και για το γεγονός ότι θα γίνουν διαδηλώσεις εναντίον της εμπορικής συμφωνίας Ευρώπης-ΗΠΑ για τη Διατλαντική Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου (TTIP). Αναμένονται περίπου 35.000 διαδηλωτές.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.