Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σε λειτουργία μία γραμμή Μετρό στη Θεσσαλονίκη το 2020

Μοιραστείτε το

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2026 ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Την εκτίμηση ότι το 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει μια γραμμή Μετρό και σε δέκα χρόνια, το 2026, θα έχει καλυφθεί με μητροπολιτικό σιδηρόδρομο το μεγαλύτερο μέρος της έκτασής της, διατύπωσε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος ξενάγησε σήμερα τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στο εργοτάξιο της Νέας Ελβετίας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μυλόπουλο, όλα αυτά θα είναι εφικτά εφόσον, παράλληλα με τις εργασίες στην κύρια γραμμή και τη γραμμή της Καλαμαριάς, ενταχθούν στο πακέτο Γιούνκερ οι συνδέσεις του έργου με το αεροδρόμιο και με τις δυτικές συνοικίες, Νεάπολη, Σταυρούπολη, Μενεμένη και Εύοσμο.

«Αν αυτή η ένταξη πράγματι υλοποιηθεί, τότε, παράλληλα με την εκτέλεση του έργου της βασικής γραμμής και της Καλαμαριάς, θα ξεκινήσουν οι μελέτες και η δημοπράτηση των έργων για το αεροδρόμιο και τις δυτικές συνοικίες», σημείωσε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ».

Ο Γιάννης Μυλόπουλος επισήμανε ότι ύστερα από τέσσερα χρόνια το έργο ξεκίνησε ξανά, τόνισε ότι λύθηκαν τα προβλήματα του παρελθόντος και ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη συνεργασία της με την Αττικό Μετρό. Ακόμα, υπογράμμισε την ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι οι Θεσσαλονικείς, ώστε το έργο να προχωρήσει.

Έκκληση στην κυβέρνηση να εντάξει στο πακέτο Γιούνκερ τις μελέτες για το έργο επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς τη δυτική πλευρά της πόλης απηύθυνε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Τελικός μας στόχος είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής μας. Θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες πέραν της περιοχής ανατολικά και φυσικά και κάποια στιγμή η σύνδεση με το αεροδρόμιο, να προχωρήσει και η πρόβλεψη για τη δυτική πλευρά της πόλης μας», σημείωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως είπε, όλοι οι φορείς θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να υπάρχει συνεχής ροή χρηματοδότησης, ενώ και η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακουφίσει όλους εκείνους τους επιχειρηματίες κι επαγγελματίες που όχι μόνο ταλαιπωρήθηκαν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις καταστράφηκαν από τις πολυετείς καθυστερήσεις του έργου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.