Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για εκκένωση του καταυλισμού στην Ειδομένη

Μοιραστείτε το

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ                                                                                                                  

Σε εφαρμογή τίθεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του πρόχειρου καταυλισμού μεταναστών στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, εννέα διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ) έχουν πάρει εντολή να μετακινηθούν το πρωί της Δευτέρας από την έδρα της υπηρεσίας στην Καισαριανή προς τον νομό Κιλκίς προκειμένου να συμμετάσχουν –εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν- στην επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων από την περιοχή της Ειδομένης σε οργανωμένους καταυλισμούς, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη μετακίνηση των αλλοδαπών προς οργανωμένους χώρους φιλοξενίας θα τεθεί σε ισχύ τις αμέσως επόμενες ημέρες δίχως -σύμφωνα με μια εκδοχή- να έχει προς το παρόν αποφασιστεί η ακριβής ημέρα και ώρα έναρξης της επιχείρησης.

«Θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες», σχολίασε στέλεχος του υπουργείου που ρωτήθηκε σχετικά, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι η εντολή για την έναρξη της επιχείρησης είναι πιθανότερο να δοθεί την Τετάρτη, σύμφωνα με το kathimerini.gr.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα στην Ειδομένη βρέθηκαν ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα παράτυπης μετανάστευσης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.  

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.