Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σαρδηνία: Ακρίδες καταστρέφουν τις καλλιέργειες στην χειρότερη επιδρομή των τελευταίων 60 ετών

Μοιραστείτε το

Eκατομμύρια ακρίδες κατέκλυσαν τη Σαρδηνία στη χειρότερη επιδρομή εντόμων που έχει σημειωθεί τα τελευταία εξήντα χρόνια στην περιοχή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μεγάλα σμήνη καταστρέφουν τις καλλιέργειες και εισβάλλουν σε σπίτια σε δεκάδες επαρχίες. Περισσότερα από 2.000 εκτάρια γεωργικών εκτάσεων έχουν καταστραφεί από τις επιθέσεις.

Το συμβάν, σύμφωνα με τις επισημάνσεις των ειδικών, συνδέεται με την πρόσφατη άνοδο της θερμοκρασίας μετά από τις συνθήκες πολικού ψύχους που επικράτησαν για μήνες.

«Υπάρχουν εκατομμύρια σε ολόκληρη την ύπαιθρο», προειδοποίησε ο σύλλογος Ιταλών αγροτών Κολντιρέτι σε δήλωση που έκανε τη Δευτέρα.

Η ομάδα των ειδικών αναφέρει επίσης πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να ελέγξει την κατάσταση, ενώ τονίζει πως μπορεί οι ακρίδες γενικά να παρουσιάζονται σε περιοχές που δεν έχουν καλλιεργηθεί, καμιά όμως φορά μεταφέρονται και σε αυτές που έχουν καλλιεργηθεί αναζητώντας τροφή.

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa ανέφερε πως τουλάχιστον δώδεκα αγροκτήματα έχουν πληγεί, ενώ άλλα τόσα βοσκοτόπια έχουν ερημώσει.

Σημειώνεται πως οι ακρίδες εμφανίζονται κυρίως στο μεσογειακό νησί τους καλοκαιρινούς μήνες, μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Στην ηπειρωτική χώρα, η Βόρεια Ιταλία έχει επίσης να αντιμετωπίσει μία εισβολή από έντομα, που καταστρέφουν οπωροφόρα δέντρα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.