Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σάρατζ: Ο Χαφτάρ και όσοι τον υποστηρίζουν είναι εγκληματίες πολέμου

Μοιραστείτε το

“Εγκληματίες πολέμου” χαρακτήρισε τον αντίπαλό του στρατάρχη Χαφτάρ και τους υποστηρικτές του ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Φαγέζ αλ Σάρατζ, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, “Αναντολού”.

Οι άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και τα κτίρια έχουν καταστραφεί, λόγω του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη. “Αεροδρόμια κατεδαφίζονται, λιμάνια βομβαρδίζονται, καταυλισμοί μεταναστών βομβαρδίζονται. Όλα αυτά είναι αρνητικές συνέπειες του πολέμου και ο πόλεμος βλάπτει όλους του Λίβυους. Τα εγκλήματά τους είναι εγκλήματα πολέμου. Όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα και όσοι τους βοηθούν θα πρέπει να δικαστούν”, τόνισε.

Ο Σάρατζ υποστήριξε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Λιβύη είναι “ιστορικές, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και στρατιωτικές”, ενώ από όλες τις χώρες στις οποίες απευθύνθηκε για βοήθεια μόνο η Τουρκία απάντησε θετικά.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης είπε ότι “είναι δικαίωμα και καθήκον της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης να προστατεύσει το λαό της από αυτούς που της επιτίθενται”. Χαρακτήρισε τον εαυτό του “οπαδό της ειρήνης” και κατηγόρησε το στρατάρχη Χαφτάρ ότι συνεχίζει τις επιθέσεις ανατολικά της Λιβύης.

“Δεν θέλαμε αυτόν τον πόλεμο. Ενεπλάκημεν για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και να επιτύχουμε τον στόχο μας για ένα πολιτικό και δημοκρατικό κράτος. Αντισταθήκαμε στην απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον της νόμιμης εξουσίας”, δήλωσε.

Αναφορικά με τις συναντήσεις των στρατιωτικών επιτροπών 5+5 στη Γενεύη εμφανίστηκε απαισιόδοξος, καθώς “δεν έχει υπάρξει καμία σημαντική πρόοδος για τον τερματισμό αυτού του πολέμου. Δεν υπάρχουν νικητές σε αυτόν τον πόλεμο. Όλοι χάνουν”, είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.