Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σαπέν: “Περίεργο πουλί” ο Βαρουφάκης

Μοιραστείτε το

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ                                                                                                                                  

Ως «περίεργο πουλί», που δεν πέρασε ποτέ από τον θεωρητικό κόσμο του καθηγητή Οικονομικών στην πολιτική, περιγράφει τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, στο βιβλίο που έγραψε με τον Σόιμπλε και παρουσίασε σήμερα στο Βερολίνο, μεταδίδει το Spiegel on Line.

Ο Σαπέν σημειώνει ότι αρχικά είχε μεσολαβήσει μεταξύ του Βαρουφάκη και του Σόιμπλε, δίνοντας στον πρώτο τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του δεύτερου. Μετά, όμως, από πολύμηνες διαπραγματεύσεις χωρίς αποτέλεσμα, ήταν ο ίδιος που έδωσε τελεσίγραφο στον Βαρουφάκη στη σύνοδο του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας. «Περιμένουμε μήνες, φτάνει πια», προειδοποίησε ο Σαπέν τον Βαρουφάκη, στη σύνοδο.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης και ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου, Ούλριχ Βίκερτ, θέλησε να μάθει, αν ο Σαπέν και ο Σόιμπλε έπαιζαν τους ρόλους «του καλού και του κακού μπάτσου», σύμφωνα με το enikonomia.
Ναι, έπαιξε τότε συνειδητά τον ρόλο του κακού, δήλωσε ο Σαπέν, προσθέτοντας: «Αν και κατά τα λοιπά ήμουν πάντα ο καλός μπάτσος».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.