Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

R-Pharm: Σχεδιάζει την παραγωγή του ρωσικού Sputnik-V στη Γερμανία

Μοιραστείτε το

Η ρωσική φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm, του Αλεξέι Ρέπικ, σχεδιάζει να αρχίσει την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στη Γερμανία, παρότι το εμβόλιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί για χρήση από τη Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι η εταιρεία πήρε τριετές δάνειο 50 εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα Raiffeisenbank για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις στην παραγωγική μονάδα που διαθέτει στην βαυαρική πόλη Ιλερτίσεν.

Προς το παρόν εκεί παράγεται το σκεύασμα artleggia που χρησιμοποιείται για την θεραπεία της Covid-19 και το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο η R-Pharm παρασκευάζει ήδη στην Μόσχα αλλά προορίζεται για εξαγωγές. Ωστόσο, μια σειρά πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Kommersant, αμφιβάλλουν για το ότι η εταιρεία, η οποία δεν κατάφερε να οργανώσει μια ευρείας κλίμακας παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V στην Ρωσία, θα μπορέσει να το κάνει αυτό στο εξωτερικό, χωρίς να αναφερθούμε, γράφει η εφημερίδα στις ασαφείς προοπτικές της έγκρισης του εμβολίου στην Ευρώπη.

R-Pharm: Σχεδιάζει την παραγωγή του ρωσικού Sputnik-V στη Γερμανία

Η R-Pharm απέκτησε την μονάδα αυτή στο Ιλερτίσεν από την Pfizer το 2014. Η R-Pharm αναφέρει ότι η μονάδα αυτή θα παράγει εμβόλια κατά του κορονοϊού έως 150 εκατομμύρια δόσεις ετησίως και το σκεύασμα artleggia, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιά εμβόλια θα παράγουν πριν από την έγκριση του Sputnik-V. Το Sputnik V θα παραχθεί επίσης εδώ για την τοπική αγορά μόλις το ρωσικό εμβόλιο εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), δήλωσαν η R-Pharm και η Raiffeisenbank.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.