Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πυρά Ζάιμπερτ για “πολιτοφυλακές” και ακροδεξιούς στα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας

Μοιραστείτε το

Διπλό μήνυμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Γερμανίας κατά των άτυπων “εθνοφυλάκων” και των “πολιτοφυλακών” που τις τελευταίες ημέρες έχουν αναλάβει δράση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την ανοχή αν όχι παρότρυνση σε κάποιες περιπτώσεις της κυβέρνησης, και παράλληλα κατά της παρουσίας στη χώρα μας εισαγόμενων νεοναζί και ακροδεξιών από τη Γερμανία και την Αυστρία.

Σε δηλώσεις του, εν μέσω της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Άνγκελα Μέρκελ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε πως “μόνο οι κρατικές δυνάμεις πρέπει να φροντίζουν για την τάξη κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης”, ενώ “αυτοαποκαλούμενες ομάδες άμυνας από πολίτες και σίγουρα ακραίοι δεξιοί, οι οποίοι φθάνουν εκεί από το εξωτερικό, δεν έχουν καμία δουλειά”. Έτσι, έδειξε ότι καταδικάζει την παρουσία Γερμανών και Αυστριακών νεοναζί στα νησιά και στον Έβρο.

Ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε έστειλε επίσης μήνυμα προς την Άγκυρα, σημειώνοντας ότι “η Τουρκία απολύτως ξεκάθαρα φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι οδήγησε αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους σε αδιέξοδο”.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Τουρκία “φόρτωσε δυστυχώς στην πλάτη αυτών των ανθρώπων τις σοβαρές ανησυχίες της, τις οποίες η ΕΕ πρέπει να αντιληφθεί και για τις οποίες πρέπει να μιλήσει με την Τουρκία”. Επανέλαβε δε την αλληλεγγύη και την στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα.

Ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ακόμη ότι πρέπει να υπάρχει ανθρωπιά και τάξη στη διαχείριση προσφύγων και μεταναστών. “Αυτό σημαίνει ότι παράνομο πέρασμα των συνόρων δεν μπορεί να επιβληθεί και μάλιστα δια της βίας”.

Όλα τα κρατικά μέσα πρέπει ωστόσο να σέβονται την αναλογικότητα και αυτό ισχύει και για το κρατικό μονοπώλιο εξουσίας, διευκρίνισε.

Η Ελλάδα έχει ως χώρα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ μια σημαντική και ταυτόχρονα δύσκολη δουλειά, να ελέγξει και να προστατεύσει αυτά τα σύνορα, συνέχισε ο Ζάιμπερτ και τόνισε ότι σε αυτό έχει (η Ελλάδα) δικαίωμα στην στήριξη και την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων της. “Η Ελλάδα έχει την γερμανική στήριξη και αλληλεγγύη σε ό,τι αφορά τόσο την φύλαξη των συνόρων όσο και την φιλοξενία και την φροντίδα προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στην χώρα”, κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.