Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ψηφίζεται σήμερα το ασφαλιστικό εν μέσω αντιδράσεων

Μοιραστείτε το

Ότι το νέο ασφαλιστικό είναι πιο δίκαιο και θα ενισχύσει την απασχόληση και την παραγωγικότητα και ότι καλλιεργεί την ασφαλιστική συνείδηση επιμένει παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Βρούτσης. Η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο επί της αρχής όσο και η διάταξη κατάργησης της 13ης σύνταξης θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, ενώ την ίδια ώρα έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις των συνδικάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι το κόστος του νέου ασφαλιστικού συστήματος κινείται εντός του δημοσιονομικού πλαισίου της χώρας, «ανοίγοντας» την τρίτη και τελευταία ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με τίτλο “Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.)”.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες των αρχηγών κομμάτων.

Ο Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι από αύριο Παρασκευή θα υπάρχει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας για τους αυτοαπασχολούμενους και προθεσμία πληρωμής μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.