Ψαρεύοντας αγγούρια στη θάλασσα

Στην Ελλάδα τα περιφρονούμε, αλλά στην Ασία θεωρούνται εξαιρετική νοστιμιά με πλούσια θρεπτικά στοιχεία, είναι το αγγούρι της θάλασσας ή ψολιάγκος ή ολοθούριο, που καθώς κοστίζει έως και 3.000 το κιλό. Σε ένα μικρό χωριό χωμένο ανάμεσα στα παράλια και το δάσος στη νοτιοδυτική Μαδαγασκάρη, φτιάχτηκε η πρώτη καλλιέργεια θαλάσσιων αγγουριών στη χώρα, αφού τις τελευταίες δεκαετίες, η αχαλίνωτη υπεραλίευση για να τροφοδοτήσει τη ζήτηση στην Ασία έχει μειώσει τα αποθέματα άγριων αγγουριών σε όλο τον κόσμο…

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο »

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή