Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πρόβλεψη Μπιλ Γκέιτς: Κάθε 20 χρόνια θα ξεσπά μια επιδημία σαν τον κορωνοϊό

Μοιραστείτε το

Τo όνομα του συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, έχει συνδεθεί αρκετές φορές με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, αφού συχνά αναλύει τα δεδομένα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτή τη φορά, μίλησε στους Financial Times μέσω Skype για τον κορωνοϊό και δήλωσε ότι αυτή η πανδημία είναι το «μεγαλύτερο γεγονός που οι άνθρωποι θα βιώσουν σε ολόκληρη τη ζωή τους» ενώ προειδοποίησε ότι ένα ιογενές ξέσπασμα θα συμβαίνει «κάθε 20 χρόνια περίπου».

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, τόνισε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες και οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν «πληρώσει πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια, πολλά περισσότερα από ό, τι θα χρειαζόταν αν είχαμε προετοιμαστεί σωστά». Ο Μπιλ Γκέιτς σχολίασε ότι ως απάντηση σε αυτό το ξέσπασμα της πανδημίας, οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα έχουν «διαγνωστικά μέτρα σε ετοιμότητα, βιβλιοθήκες αντιιικών και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης».

Aπό τη συνέντευξη του Bill Gates στους FT (Video Capture)

«Το κόστος όλων αυτών είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με αυτό που περνάμε σήμερα», είπε. «Και τώρα οι άνθρωποι το συνειδητοποιούν. Υπάρχει πραγματικά μεγάλη πιθανότητα κάθε 20 χρόνια περίπου, με τα πολλά ταξίδια που γίνονται στον κόσμο, ένας από αυτούς τους [ιούς] να μεταδοθεί. Και έτσι οι πολίτες αναμένουν από τις κυβερνήσεις να τεθεί το συγκεκριμένο θέμα ως προτεραιότητα».

Ο συνιδρυτής της Microsoft δήλωσε πεπεισμένος ότι τα διδάγματα που πήραμε από αυτήν την επιδημία θα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη φορά, αλλά εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι το κόστος αυτή τη φορά ήταν πολύ υψηλό. «Δεν θα έπρεπε να χρειαστούν πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια για να φτάσουμε εκεί», είπε. «Η επιστήμη είναι εκεί. Οι χώρες θα προχωρήσουν».

Τον Φεβρουάριο, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates προσέφερε 100 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, την ενίσχυση των ερευνών για την εύρεση του εμβολίου, για όσους μάχονται τον ιό στην πρώτη γραμμή, αλλά και για τα μέτρα πρόληψης και τις προσπάθειες εύρεσης θεραπείας σε όλο τον κόσμο. Ο 67χρονος δισεκατομμυριούχος προειδοποιεί για τον κίνδυνο μιας πανδημικής νόσου εδώ και χρόνια, δηλώνοντας ότι μια παγκόσμια κρίση για την υγεία όπως ο κορωνοϊός θα μπορούσε να σκοτώσει 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Το 2015, ο Γκέιτς, μιλώντας σε ένα Ted Talk είχε προειδοποιήσει ότι ο κόσμος δεν ήταν «έτοιμος» για μια πανδημία. «Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθούμε … αλλά πρέπει να προχωρήσουμε», είχε πει το 2015.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.