Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Προθεσμία τριών ημερών πήραν οι 8 στρατιωτικοί που κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα

Μοιραστείτε το

Για την Πέμπτη 21 Ιουλίου ορίστηκε η απολογία των 8 Τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, μετά την τριήμερη αναβολή που ζήτησαν οι δικηγόροι τους.

Όπως τόνισε νωρίτερα σήμερα το πρωί η συνήγορος των 8, Ίλια Μαρινάκη, οι Τούρκοι στρατιωτικοί δεν γνώριζαν ότι γίνεται πραξικόπημα.

«Εμείς δεν ξέραμε τίποτα για πραξικόπημα. Οι διοικητές μας είχαν ενεργό ρόλο. Δεν είχαμε καμία συμμετοχή εμείς σε αυτό. Μας είχαν δώσει εντολή να προσγειώσουμε δύο ελικόπτερα έξω από την Κωνσταντινούπολη. Μεταφέραμε τραυματίες όταν αρχίσαμε να δεχόμαστε πυρά της αστυνομίας από το έδαφος. Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας. Θα μας εκτελούσαν. Βλέπαμε ταραχές, συμπλοκές και νεκρούς. Αποφασίσαμε να φύγουμε. Είδαμε ότι η πιο κοντινή διαδρομή και το πλησιέστερο αεροδρόμιο ήταν της Αλεξανδρούπολης. Πήραμε ένα νοσοκομειακό ελικόπτερο και φύγαμε» υποστήριζαν μετά τη σύλληψή τους, οι Τούρκοι αξιωματικοί.

1

Nα σημειωθεί ότι η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απέδωσε στους οκτώ κρατούμενους τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου.

Τέλος, σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους για πολιτικό άσυλο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.