Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Προθεσμία 8 ημερών έδωσε η Βουλή στον Παπασταύρου

Μοιραστείτε το

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ

Αντιμέτωπος με ενδεχόμενο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών βρίσκεται ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Στάυρος Παπασταύρου, εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματος του  σε υποθέσεις φοροδιαφυγής (Λίστα Λανγκάρντ – Panama Papers).

Συγκεκριμένα, η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής έδωσε προθεσμία 8 ημερών στον Σταύρο Παπασταύρου για να προσκομίσει κάποια δικαιολογητικά αλλιώς, όπως είπε ανέφερε ο Γιώργος Βαρεμένος, «θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα λογαριασμών».
Παράλληλα, η επιτροπή έβαλε στο αρχείο την υπόθεση με την αγορά τον Μάρτιο του 2013 μετοχών της εταιρείας Samsung από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανιζόταν να έχει αγοράσει στις 13 Μαρτίου 2013 μετοχές της εταιρείας Samsung, πιθανότατα απευθείας από το Ιαπωνικό χρηματιστήριο. Τις μετοχές αυτές, που είχαν αξία κτήσης 10.912 δολάρια, φέρεται να τις πούλησε έπειτα από λίγους μήνες, κατά τη διάρκεια του 2014, έναντι 9.000 ευρώ.

Με βάση, όμως, τον ισχύοντα νόμο οι βουλευτές απαγορεύεται να έχουν μετοχές στο χαρτοφυλάκιό τους και γι’ αυτό και το θέμα απασχόλησε τα μέλη της επιτροπής «Πόθεν Έσχες».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.