Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πρόταση μομφής: Τι θα ακολουθήσει στη Βουλή

Μοιραστείτε το

Η ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής, η οποία για να εγκριθεί απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, θα σημάνει την λήξη της τριήμερης συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει προηγηθεί η κορύφωση της πολιτικής αντιπαράθεσης με την «μονομαχία», από το βήμα της Βουλής, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Με βάση την ενημέρωση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η τριήμερη συζήτηση θα αρχίσει αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ. Ο στόχος του προεδρείου είναι να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία πριν τα μεσάνυχτα.

Το Σάββατο και την Κυριακή οι συνεδριάσεις θα αρχίσουν στις 10 το πρωί. Την Κυριακή, τελευταία ημέρα της διαδικασίας και πριν την ονομαστική ψηφοφορία, θα μιλήσουν με αντίστροφη σειρά οι πολιτικοί αρχηγοί. Την συζήτηση θα κλείσει, με την ομιλία του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καθώς βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας και ισχύουν υγειονομικά πρωτόκολλα και για την Βουλή οι βουλευτές θα ψηφίσουν σε 3 ομάδες των 100 βουλευτών. Επιστολική ψήφος προβλέπεται μόνο για τους βουλευτές που βρίσκονται στο εξωτερικό μετά από άδεια της Βουλής ή αν νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα.

Όπως έγινε γνωστό η συζήτηση θα ξεκινήσει με δυο εισηγητές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί θα είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Στην συνέχεια θα υπάρξει πρώτα ένας 6μελής κύκλος βουλευτών με αναλογία ανά κόμμα και κατόπιν 12μελής κύκλοι με αναλογική εκπροσώπηση, δηλαδή 5 βουλευτές από την ΝΔ, 3 από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τα υπόλοιπα κόμματα.

Η κυβερνοεπίθεση 

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην πρόσφατη κυβερνοεπίθεση κατά του κοινοβουλίου. Όπως είπε ο Κώστας Τασούλας με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν η Βουλγαρία ήταν το κέντρο από το οποίο εκδηλώθηκε η επίθεση, στο στόχαστρο μπήκαν 2000 mail καθώς επίσης πως πρόκειται για έναν αλγόριθμο ο οποίος «ρίχνει» χιλιάδες password ανά λεπτό.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.