Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά η δόση, επιμένει η Κομισιόν

Μοιραστείτε το

Αν και οι ευρωπαίοι δανειστές βλέπουν σημαντική πρόοδο για το κλείσιμο της αξιολόγησης, η Κομισιόν, περιμένει να ολοκληρωθεί ακόμα και η τελευταία τεχνική λεπτομέρεια, πριν δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υπό-δόσης των 7,5 δις ευρώ.

Την ώρα που η ελληνική πλευρά, κάνει αγώνα δρόμου για να κλείσουν και οι τελευταίες ουρές, των προαπαιτούμενων, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, Αννίκα Μπράιτχαρντ  ξεκαθάρισε σήμερα ότι, «συνεχίζεται η πρόοδος προς την εφαρμογή των τελευταίων προαπαιτούμενων δράσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης».

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με τον αν έχουν κλείσει όλα  τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η Α. Μπράιτχαρτ  τόνισε, ότι η πρόοδος συνεχίζεται, αναφερόμενη στις σημερινές προσπάθειες της ελληνικής πλευράς.  Για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, η κυρία  Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι θα ληφθεί όταν το Euroworking Group εξακριβώσει ότι έχουν ολοκληρωθεί, όλες οι απαιτούμενες δράσεις.

Στην συνέχεια, ακολουθούν οι εγκρίσεις από τα 5 ευρωπαϊκά κοινοβούλια, που πρέπει να δώσουν έγκριση για την εκταμίευση και στην συνέχεια, στις 16 Ιουνίου, παράλληλα με το Eurogroup του Λουξεμβούργου, θα συνεδριάσει και το συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), όπου θα δώσει την τελική έγκριση για την εκταμίευση. Από τα 7,5 δις ευρώ, τα 5 δις θα καλύψουν τις υποχρεώσεις της χώρας προς τους δανειστές και τα υπόλοιπα 2 δις ευρώ, θα πέσουν με διάφορους τρόπους στην ελληνική αγορά.  

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.