Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Προσοχή συνιστά ο ΕΟΦ για τα προϊόντα που υπόσχονται ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας

Μοιραστείτε το

Προσοχή συνιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για τα προϊόντα που υπόσχονται ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας, τα προϊόντα Enhanced Vegetal Vigra και Great Penis/Grand Penis, τα οποία διακινούνται κυρίως μέσω διαδικτύου, περιέχουν τη δραστική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς να αναγράφεται στην επισήμανσή τους.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

«Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Τέλος, ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.