Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Προσοχή: Αυτό το σκαθάρι εμφανίζεται όλο και συχνότερα «παντού». Αν το δείτε κινδυνεύετε! (Εικόνες & Βίντεο)

Μοιραστείτε το

Έτσι μάθαμε σήμερα ότι υπάρχει ένα πλάσμα που ονομάζεται «kissing bug» δηλαδή το «έντομο που φιλάει».

Στην αρχή σκεφτήκαμε ότι είναι κάτι σαν το αλογάκι της Παναγίτσας, το οποίο πήρε το όνομά του για τη στάση του, που μοιάζει σαν να προσεύχεται. Λοιπόν, το kissing bug πήρε το όνομά του επειδή του αρέσει να δαγκώνει τους ανθρώπους γύρω από τα μάτια και το στόμα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Αν νομίζετε ότι ακούγεται ακίνδυνο και τα αποτελέσματα είναι κάτι σαν φαγούρα από τσιμπήματα κουνουπιών, τότε είστε λάθος. Δεν υπάρχει τίποτα αξιολάτρευτο στο «φιλί« αυτού του εντόμου. Αφήνει μια μόλυνση που ονομάζεται Chagas disease η οποία προσβάλλει τον άνθρωπο και τα ζώα.

Αν έχετε δει αυτό το έντομο κοντά σας, να έχετε το νου σας για πυρετό, κεφαλαλγία, διόγκωση λεμφαδένων, μυϊκό πόνο, δυσκολία στην αναπνοή, πρήξιμο στην κοιλιά, πόνο στο στήθος, αδυναμία ή κόπωση για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

auto-to-skauari 1

auto-to-skauari 2

Αν ακόμα υποψιάζεστε ότι έχετε κολλήσει αυτό το παράσιτο, να ελέγξετε για αυτά τα συμπτώματα γρήγορα γιατί η επόμενη φάση ξεκινά πάνω από 10 με 30 χρόνια αργότερα! Αυτό είναι όταν κινείται στους μυς της καρδιάς και πραγματικά κάνει ζημιά.

Η ασθένεια Chagas ξεκινά με συμπτώματα όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό, αδυναμία, διάρροια, πρήξιμο στην κοιλιά, σύγχυση και απώλεια της όρεξης. Αυτά είναι μόνο η αρχή. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρα καρδιακά και γαστρεντερικά προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν πράγματι να οδηγήσουν στο θάνατo, όπως εξηγεί το tonwtiko.

auto-to-skauari 3

Η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία είναι το κλειδί για την επιβίωση της ασθένειας Chagas. Αν έχετε σκυλιά, καλύτερα να τους κρατήσει σε εσωτερικούς χώρους τη νύχτα για να αποφύγετε αυτά τα νυκτόβια έντομα. Αν έχετε σκύλο κρατήστε τον σε εσωτερικό χώρο τη νύχτα. Ποτέ μην το σκοτώνετε με γυμνά χέρια. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για το έντομο όταν είστε έξω – δεν είναι όλα τα φιλιά γλυκά!

Δείτε τα βίντεο και μάθετε περισσότερα για το Kissing Bug:

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.