Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσφυγες μπήκαν στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας με σκορπιούς και φίδια (Εικόνες)

Μοιραστείτε το

Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας. Πρόσφυγες του καταυλισμού στο Κουτσόχερο μπήκαν στο δημοτικό συμβούλιο με… σκορπιούς και φίδια.

Η κίνηση αυτή ήταν η έκφραση διαμαρτυρίας τους, για τις συνθήκες που βιώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον καταυλισμό του Κουτσόχερου.

Στο δημοτικό συμβούλιο μπήκαν και αλληλέγγυοι οι οποίοι έκαναν λόγο για «άθλιες συνθήκες διαβίωσης», ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψη και δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας και ουρολοιμώξεων, σύμφωνα με το thessalianews.

Οι πρόσφυγες υποστήριξαν δε ότι επικρατούν συνθήκες «Νταχάου και Μακρονήσου» καθώς πρόκειται, όπως είπαν, «για ένα χώρο εξόντωσης του ανθρώπου τον οποίο κρύβει και αποσιωπά η δημοτική αρχή». Οι αλληλέγγυοι ζήτησαν την κατάτμηση του στρατοπέδου, το κλείσιμο του καταυλισμού και τη μεταφορά των προσφύγων εντός του κοινωνικού ιστού της πόλης.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Λαρισαίων σε ενημέρωσή του αναφέρθηκε σε βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, ανακοινώνοντας το σχεδιασμό για την εγκατάσταση οικίσκων στο χώρο του στρατοπέδου, καθώς και παρεμβάσεις στο αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου δρομολόγιά του να φθάνουν ως τη δομή εξυπηρετώντας τους πρόσφυγες.

Επίσης, ο δήμαρχος Λαρισαίων ανακοίνωσε ότι ως το τέλος του μήνα κλιμάκιο του Κεντρικού Συντονιστικού θα επισκεφθεί τη δομή προκειμένου να ξεκινήσουν οι καταγραφές για την παραχώρηση ασύλου, ενώ όπως τονίστηκε αναφορικά με το οικονομικό σκέλος του θέματος εγκρίθηκε ήδη κονδύλι ύψους 100.000 ευρώ που υπερκαλύπτει τα έξοδα του δήμου για το προσφυγικό.

Στη συνεδρίαση παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι του Κοινωνικού Ιατρείου, ο Αφγανός πρόσφυγας Αράς, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες καθώς και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών.

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής Εκπαιδυτικών, Γιάννης Μπαμπανίκος, πρότεινε μετεγκατάσταση των προσφύγων στο Αισθητικό Άλσος ή μεταφορά τους σε εγκαταλελειμμένα σχολεία στα έρημα χωριά της περιοχής, καθώς και μέριμνα για τη μόρφωση των εκατοντάδων παιδιών του καταυλισμού.

Απίστευτο: Πρόσφυγες μπήκαν στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας με φίδια και σκορπιούς [εικόνα]

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.