Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Προσέχουμε τι λέμε – και πώς

Μοιραστείτε το

 Και ο μεν υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης δεν έχει καταγραφεί ευθέως το πώς ακριβώς εγκάλεσε τους (υπό απόλυση λόγω κόντρας της Κυβέρνησης με την (“Ελληνικός Χρυσός”) εργαζομένους, ως επιλήσμονες της ταξικής τους συνειδήσεως. Όμως το ότι είπε πως οι εργαζόμενοι, διαδηλώνοντας εναντίον του κλεισίματος των μεταλλείων στις Σκουριές, “έχασαν την ταξική τους συνείδηση” διαδόθηκε/έγινε viral ευρύτερα. Οπότε θα μπορούσε κανείς απλώς να τον καλέσει να διαψεύσει – αν και μια πιο αντρίκια στάση, μια αίτηση συγγνώμης απο άνθρωπο με υπουργικό θώκο και με αυτοκίνητα και γραμματείς και με ασφάλεια προς ανθρώπους με οικογένειες που πάνε να μείνουν ξεκρέμαστοι, κακό δεν θάκανε! (Άλλωστε ο Π. Σκουρλέτης, διάδοχος του Παναγιώτη Λαφαζάνη – του ταξιδιώτη-της-Μόσχας-χωρίς-αποτέλεσμα, τού με εδαφιαίαν υπόκλιση ενώπιον του Αλεξέϊ Μίλερ της Gazprom, του διαρρηγνύοντος τα ιμάτιά του ότι δεν ήταν στην ρίζα του “ντου” στον Χολαργό, πλην σκηνοθέτη του προεκλογικού σποτ της ΛΑΕ με τον ταξιτζή προς Χολαργό – έχει θητεία ως Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Αρα… γνωρίζει πώς εκφράζεται ο πολιτικός. Πώς δικαιούται να εκφράζεται, π.χ. ο υπουργός. Ο οποίος υπουργός, όπως δηλώνει η ίδια η λέξη, δεν είναι μπόσης, δεν είναι αφεντικό, δεν είναι κήρυκας του ορθού, είναι υπηρέτης. Του λαού, αλλά υπηρέτης).

Όμως η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, όταν για να δικαιολογήσει τα δυσκόλως δικαιολογούμενα για την υπόθεση του Ελληνικού Χρυσού στην Χαλκιδική, έκρινε σώφρον και λογικό να μαλώσει την δημοσιογράφο της (κρατικής, έτσι;) ΕΡΤ, την πάντοτε χαμηλών τόνων και προσεκτικότατη Μάριον Μιχελιδάκη, επειδή εκείνη της επεσήμανε ότι το ΣτΕ με πρόσφατη απόφασή του “είχε σπάσει το λουκέτο που μπήκε από την Κυβέρνηση” στα Μεταλλεία στις Σκουριές, τι ακριβώς έκανε; Το “Δεν είναι από Κυβερνήσεις, είναι από υπηρεσίες του Κράτους [η απόφαση για αναστολή των εργασιών την οποία έστειλε αδιάβαστη το ΣτΕ]” της Ο. Γεροβασίλη είναι απλώς κωμική. Ιδίως άμα θυμηθεί κανείς τον χαριτωμένο προεκλογικό λεονταρισμό Λαφαζάνη, που το ΣτΕ ξήλωσε και άφησε ως βόμβα εις χείρας Σκουρλέτη, αλλά αναλογισθεί και την εν γένει λειτουργία του Ελληνικού Δημοσίου. Οπου οι υπηρεσίες οσφυοκαμπτικότατα – δυστυχώς, δυστυχέστατα, αλλά πραγματικά! – όχι απλώς συμμορφώνονται αλλά προτρέχουν των επιθυμιών του αφέντη. Του εκάστοτε αφέντη, απλώς τώρα “έχουμε ΣΥΡΙΖΑ”.

Ομως η έκφραση “Παρακολουθώ την διατύπωσή της και παρακαλώ να την διορθώσετε” απέναντι στην δημοσιογράφο – δημοσιογράφο που βρίσκεται στην ΕΡΤ, στην οποία άλλες, πρόσφατες, εποχές έκαναν λογοκρισία ρίχνοντας το “μαύρο” – ξεχνάει ότι ο δημοσιογράφος, ο όποιος δημοσιογράφος βρίσκεται εκεί ως εκπρόσωπος του μόνου αφεντικού της κ. Γεροβασίλη και όλων των υπουργών. Δηλαδή, του λαού. Η υπόθεση αυτή, αν δεν μπαλωθεί ειλικρινά, είναι αληθινά τραυματιστική. Κρίμας.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.