Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Προπονήσεις με σπασμένα πόδια σε παιδιά 5 χρονών καταγγέλλει πρωταθλήτρια στην Ενόργανη

Μοιραστείτε το

Μορφή χιονοστιβάδας αποκτούν οι αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Δήμητρα Καστρίτση, να καταγγέλλει ότι γίνονταν προπονήσεις με σπασμένα πόδια σε παιδιά 5 χρονών, τους απαγόρευαν να φάνε λόγω του βάρους τους, ενώ τους εκβιάζαν πως θα τους διώξουν.

Μιλώντας στο OPEN, η Δήμητρα Καστρίτση αποκάλυψε ότι «υπήρχε πολύ σκληρή κακοποίηση απέναντι σε αθλητές και αθλήτριες από πολύ μικρή ηλικία, λεκτική, με ξυλοδαρμούς, τιμωρίες, υπήρχαν παιδιά που λόγω του βάρους δεν μπορούσαν να φάνε. Τους απαγόρευαν να φάνε. Έτρωγαν οδοντόκρεμες».

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Ενόργανη Γυμναστική περιγράφει το πιο ακραίο περιστατικό που της έρχεται στο μυαλό: «Σίγουρα ήταν ο ξυλοδαρμός και δεν ήταν μία φορά. Να τονίσουμε ότι μιλάμε για πολύ μικρές ηλικίες, από 5 ετών, 8 χρόνων έως και 14 και φυσικά το να κάνεις και προπόνηση κάτω από τέτοια πίεση με τραυματισμούς, με σπασμένα χέρια, πόδια».

Η ίδια περιγράφει τον ξυλοδαρμό που υπέστη εκείνη όταν ήταν περίπου 12 ετών. «Όταν συνέβη, εγώ το είπα στους γονείς μου. Οι γονείς μου πήγαν και έπιασαν την προπονήτρια που ήταν τότε και τη διοίκηση. Στην πορεία, με έναν μαγικό τρόπο, γινόμασταν υποχείρια και εμείς αλλά και οι γονείς. Μας εκβίαζαν πως θα μας διώξουν».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.