Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πρόωρες εκλογές στις 2 Ιουλίου δρομολογεί ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Μοιραστείτε το

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 2 Ιουλίου δρομολογεί, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ, παρά τις ενδείξεις ότι η δημοφιλία του μειώνεται, μετά τις κινήσεις του, προκειμένου να υλοποιηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα, αλλά και της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού, αναστέλλεται η διάρκειας επτά εβδομάδων διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 18 Απριλίου. Στη συνεδρίαση αυτή, θα τεθούν σε ψηφοφορία κρίσιμες εργασιακές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι πιθανό ότι θα μπλοκαριστούν στη Γερουσία, κυρίως από τα μικρότερα κόμματα. Μεταξύ αυτών, το Κόμμα των Πρασίνων, αλλά και το Εργατικό Κόμμα της κεντρο-αριστερής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, η ημερομηνία κατάθεσης του προϋπολογισμού για την περίοδο 2015/2016 μετακινείται κατά μία εβδομάδα για τις 3 Μαίου.

“Ο χρόνος για τα παιχνίδια τελείωσε. Είναι μια ευκαιρία για τη Γερουσία να πράξει το νομοθετικό της έργο και όχι να κωλυσιεργεί. Τα εμπόδια και οι καθυστερήσεις του Εργατικού Κόμματος και των Πρασίνων έναντι αυτής της σημαντικής νομοθεσίας, πρέπει να σταματήσουν,” δήλωσε ο Τέρνμπουλ στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Οι διεργασίες για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δρομολογήθηκαν την Παρασκευή, όταν η Γερουσία ψήφισε αλλαγές στον εκλογικό νόμο, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση.

Οι εκλογές πρέπει κανονικά να διεξαχθούν τον Ιανουάριο του 2017, αλλά αναμένεται ότι οι πολιτικές διεργασίες θα επιταχυνθούν για τη διεξαγωγή τους, το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Προς την κατεύθυνση αυτή, η προτεινόμενη προς ψήφιση νομοθεσία πρέπει ν’ απορριφθεί από τη Γερουσία δύο φορές, προκειμένου ο πρωθυπουργός Τέρνμπουλ να έχει τη δυνατότητα προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.

Δημοσκόπηση που έγινε γνωστή σήμερα, δείχνει ουσιαστική μείωση της δημοτικότητας του Αυστραλού πρωθυπουργού. 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.