Τρίτη, 25 Μαρτίου 2025
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία για τυχόν παραβιάσεις των capital controls

Μοιραστείτε το

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα αλλά και σχετικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία πολίτες αλλά και πολιτικοί χρησιμοποιώντας “παράθυρα ή γνωριμίες” κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των capital controls.

Την ίδια ώρα μάλιστα που το Χρηματιστήριο Αθηνών παρέμενε κλειστό ακριβώς για να αποφευχθεί η έμμεση φυγή κεφαλαίων απο το τραπεζικό σύστημα.

Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος με παραγγελία του ζητά από τον αναπληρωτή διευθύνοντα στην Εισαγγελία Εφετών Γιώργο Γεράκη να διενεργήσει ο ίδιος προσωπικά προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών αλλά και το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους οποιουδήποτε όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της σοβαρότητας του θέματος που ενδεχομένως να ακουμπήσει και πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Ντογιάκος ζήτησε τη συνδρομή προς τον εισαγγελέα Γεράκη και άλλων αρμοδίων ανακριτικών αρχών.

Μεταξύ αυτών, της εισαγγελίας Διαφθοράς, των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.