Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ποσοστά ρεκόρ για το ακροδεξιό κόμμα στην Αυστρία

Μοιραστείτε το

Ποσοστά ρεκόρ καταγράφει σε δημοσκόπηση το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων στην Αυστρία. Το μεγαλύτερο κόμμα της αυστριακής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 33% και βρίσκεται στην πρώτη θέση, σε απόσταση σχεδόν δέκα μονάδων από το δεύτερο κόμμα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει επιτύχει ως τώρα.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή δημοσκόπηση, που δημοσιεύει σήμερα η αυστριακή εφημερίδα “Έστεράιχ”, τα δύο συγκυβερνώντα στην Αυστρία κόμματα, το Σοσιαλδημοκρατικό και το συντηρητικό Λαϊκό, ακολουθούν με ποσοστά που υπολείπονται πολύ εκείνου των Ελευθέρων, με το Λαϊκό Κόμμα να βρίσκεται στο 24% και οι Σοσιαλδημοκράτες στο 23%, ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό 12% και το κόμμα ΝΕΟΣ με 5%.

Στο ερώτημα προτίμησης, σε περίπτωση απευθείας εκλογής καγκελάριου, ο αρχηγός των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, προηγείται με το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό 32% και ακολουθούν ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του Λαικού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ με 27%, ο καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, με 24% και, ενώ η αρχηγός των Πράσινων, Εύα Γκλαβίσνιγκ, εμφανίζεται με ποσοστό 10% και ο αρχηγός του ΝΕΟΣ, Ματίας Στρολτς, με 7%.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.