Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πώς θα γίνετε πιο οργανωτικοί στη δουλειά σας;

Μοιραστείτε το

Συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το άγχος… και να αποδώσετε καλύτερα

Όταν τα πράγματα πάνω στο γραφείο σας θυμίζουν βουνό και η εύρεση ακόμη και βασικών εγγράφων γίνεται πιο δύσκολη από πότε, τότε μάλλον πρέπει να οργανωθείτε.  Ένα σωστό και «τακτικό» εργασιακό περιβάλλον δημιουργεί οργάνωση και συνοχή τόσο στη σκέψη όσο και στην απόδοση σας.

•    Καθαρίστε το γραφείο σας (ή όχι);
Βέβαια υπάρχουν κι άνθρωποι που αποδίδουν και λειτουργούν καλύτερα σ’ ένα χαοτικό κι ακατάστατο γραφείο. Αν ανήκετε σε αυτήν την αξιαγάπητη πληθυσμιακή κατηγορία, δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε τύψεις για το ακατάστατο γραφείο σας. Αν εσείς βρίσκετε πάντα αυτό που ψάχνετε, και δεν νιώθετε την ανάγκη να το τακτοποιήσετε για να δουλέψετε πιο αποτελεσματικά, μην το κάνετε. Μπορείτε απλώς να αφιερώνετε ένα εικοσάλεπτο στο τέλος κάθε εβδομάδας, για να πετάτε ότι δεν χρειάζεστε και να έχετε την Δευτέρα πάνω στο γραφείο σας μόνο το χρήσιμο χάος.

•    Υιοθετείστε καλές συνήθειες
 Υιοθετείστε μια συγκεκριμένη ώρα για να διαβάζετε και να απαντάτε στα e-mail σας, δέκα λεπτά στο τέλος της βάρδιας για να σημειώνετε τις εκκρεμότητες που αφήσατε για αύριο ή για να σβήσετε από την εν λόγω λίστα εκείνες που ολοκληρώσατε ή μια συγκεκριμένη ώρα για το μεσημεριανό σας διάλειμμα. Η οργάνωση του χρόνου π.χ το να ξέρετε τι ώρα θα κάνετε το διάλειμμα σας, δημιουργεί άλλο κίνητρο να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας αφού μετά θα ξέρετε ότι θα έχετε χρόνο για να χαλαρώσετε, να φάτε και να οργανωθείτε καλύτερα με όσα θα σας έχουν απομείνει να ολοκληρώσετε.

•    Επικεντρωθείτε σ’ ένα πράγμα
Αφιερωθείτε σε ένα πράγμα κάθε φορά, και σταματήστε να τσεκάρετε τα e-mail σας και το Facebook κάθε είκοσι λεπτά –χάνετε την συγκέντρωσή σας και καταλήγετε να χρειάζεστε διπλάσιο χρόνο για να ολοκληρώσετε την κάθε δουλειά.

•    Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας
Θέστε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους όσο προχωράτε την δουλειά που ξέρετε ότι μπορείτε να τους φτάσετε –για παράδειγμα, «θα τελειώσω αυτήν την αναφορά μέσα στην επόμενη ώρα, και μετά θα φτιάξω καφέ». Κανείς δεν δουλεύει αποτελεσματικά όσο αγχώνει τον εαυτό του. Οι ατελείωτες λίστες με υποχρεώσεις που πρέπει να τελειώσουν σε συγκεκριμένες ώρες αλλιώς θα καταστραφεί το σύμπαν, το μόνο που θα σας προσφέρουν είναι έξτρα άγχος.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.