Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πώς τα social media επηρεάζουν τη διάθεση των γυναικών;

Μοιραστείτε το

Πόσο επηρεάζουν τα social media τις γυναίκες; Τι αισθάνονται για την εικόνα τους μπαίνοντας στο facebook και κάνοντας σύγκριση με την εικόνα των φιλενάδων τους; Όταν τα συναισθήματα που γεννούν τα social media, είναι άκρως ανταγωνιστικά και μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα με την εικόνα μας, δημιουργούν ανασφάλεια στο χαρακτήρα μας, τότε αναμφισβήτητα συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Μελέτη που έγινε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα, και η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Adolescent Health», σε 128 φοιτήτριες αναφορικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και την σχέση τους με τα social media, έδειξε ότι αυτά τις επηρεάζουν αρνητικά ως προς την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους.

Για παράδειγμα οι κοπέλες που χρησιμοποιούν κατά κόρον τα social media όπως το Facebook κάνουν σύγκριση της εμφάνισής τους με αυτή των φιλενάδων τους με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να υιοθετούν επικίνδυνα διατροφικά μοντέλα, προκειμένου να αδυνατίσουν.

Αντίθετα οι κοπέλες που δεν ασχολούνται επισταμένα με τα social media δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την εμφάνισή τους, ενώ δεν μπαίνουν και στη λογική να ακολουθήσουν την όποια δίαιτα τους προτείνουν.

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, τα social media είναι πολύ καλά εργαλεία αρκεί να τα χρησιμοποιείς σωστά. Αν για παράδειγμα χρησιμοποιείς το facebook ως μεζούρα για τις διαστάσεις του σώματός σου ή μέσω αυτού υιοθετείς ανεξέλεγκτες διατροφικές συνήθειες, τότε αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.