Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πώς μπορούμε να έχουμε το πιο «λευκό» χαμόγελο;

Μοιραστείτε το

Τι πιο ωραίο από ένα όμορφο και κατάλευκο χαμόγελο… φωτίζεται ολόκληρο το πρόσωπο και αποτελεί ένα στοιχείο έλξης απέναντι στον άλλον. Άλλωστε το χαμόγελο πολλές φορές σπάει τον πάγο ανάμεσα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, μας κάνει να νιώθουμε άνετα και φυσικά είναι ένα τόσο επικοινωνιακό στοιχείο. Εξάλλου τα μάτια και το στόμα είναι χαρακτηριστικό σημείο του προσώπου μας.

Το κάπνισμα, η λήψη κάποιων φαρμάκων και η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών όπως  καφές, κόκκινο κρασί, τσάι, τροφών με έντονο χρώμα πχ παντζάρια, επιδρούν στο χρώμα των δοντιών και σταδιακά το αλλάζουν, επισημαίνει η χειρουργός οδοντίατρος, ειδικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική κυρία Δέσποινα Κωστομοίρη.

Για να διατηρηθούν  κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα λευκά δόντια απαιτείται:

•        Καθημερινό βούρτσισμα – νήμα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

•        Επιμελής στοματική υγιεινή ιδίως μετά τον καφέ, το τσάι και το κάπνισμα διότι γίνεται συσσώρευση των χρωστικών.  Μάλιστα, κάποια είδη καφέ, όπως ο εσπρέσσο, έχουν την τάση να σχηματίζουν μια λεπτή μεμβράνη στα δόντια.

•        Κάθε 6 μήνες καθαρισμό, με αφαίρεση χρωστικών και γυάλισμα

•        Χρήση σωστής  οδοντόπαστας  – οδοντόβουρτσας . Είναι σημαντικό η οδοντόβουρτσα να αλλάζεται  στα πρώτα σημάδια φθοράς των τριχών της , περίπου κάθε 1 – 2 μήνες.

•        Είναι λάθος και καταστρέφει τα δόντια η χρήση σόδας ή αλατιού κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος.

•        Πρέπει να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας ποια στοματικά διαλύματα δεν κάνουν χρώση.

 

 

Πότε γίνεται λεύκανση:

Συνήθως είναι εφικτό να αλλάξει το χρώμα των δοντιών αρκετούς τόνους, τονίζει η κ. Κωστομοίρη.  Η οποιαδήποτε αλλαγή αφορά μόνο το χρώμα και όχι το σχήμα. Δεν προτείνεται σε ανθρώπους που έχουν στα πρόσθια δόντια σφραγίσματα ή προσθετικές αποκαταστάσεις.  

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης δεν είναι μόνιμο, αλλά εξαρτάται από τις διατροφικές συνήθειες κάθε ανθρώπου (πχ αν καταναλώνει τσάι, κόκκινο κρασί, καφέ, κόκα κόλα, σκευάσματα σιδήρου, αν καπνίζει, κα.). Οι μέθοδοι λεύκανσης είναι:

•        Η λεύκανση στον οδοντίατρο που γίνεται σε ένα ραντεβού περίπου 1 ώρας  συνήθως με laser.

•        Η λεύκανση με μασελάκια.

•        Συνδυασμός των δύο ανωτέρων ( που  έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα)

Για όσους επιθυμούν να αλλάξουν όχι μόνο το χρώμα αλλά και το σχήμα και τη διάταξη των δοντιών και θέλετε μόνιμο αποτέλεσμα, συνιστώνται όψεις ρητίνης, όψεις πορσελάνης και ολοκεραμικές στεφάνες:

•        Όψεις ρητίνης για άριστό αισθητικό αποτέλεσμα σε 1 ραντεβού για 8-10 δόντια. Το αισθητικό αποτέλεσμα με όψεις ρητίνης είναι το ίδιο με τις όψεις πορσελάνης ( εφόσον ο οδοντίατρος είναι εξειδικευμένος στις όψεις ρητίνης) και πλεονεκτούν έναντι των όψεων πορσελάνης στον χρόνο ,στο κόστος και στο ότι συνήθως απαιτούν ελάχιστο έως καθόλου τρόχισμα.

•        Οι ολοκεραμικές στεφάνες συνιστώνται μόνο όταν υπάρχει μεγάλη απώλεια οδοντικής ουσίας και θεραπευτικά προβλήματα που απαιτούν συνολική ανασύσταση του δοντιού.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.