Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πορεία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ από τη ρωσική προς την αμερικανική πρεσβεία

Μοιραστείτε το

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση υπέρ της ειρήνης στη ρωσική πρεσβεία

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον Πόλεμο – Ναι στην ειρήνη» ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και η Νεολαία του κόμματος πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υπέρ της ειρήνης και κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, έξω από την ρώσικη πρεσβεία στο Ψυχικό.

Σκληρά περιφρουρούμενη η πρεσβεία με κλούβες, ΜΑΤ και αύρα είχαν αποκλείσει την πρόσβαση απ’ τη Λεωφόρο Διαμαντίδου, τη στιγμή που το κτήριο βρίσκεται πιο μακριά, επί της οδου Νικηφόρου Λύτρα, στο Ψυχικό.

Από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ακούστηκε το σύνθημα «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

Στη συγκέντρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκαν ο Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος, η Θεανώ Φωτίου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Γιάννης Μπουρνούς, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης και Πάνος Λάμπρου.

Νάσος Ηλιόπουλος: Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος – Να υπάρξει ένα πανευρωπαϊκό κίνημα ειρήνης
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε στην κάμερα του avgi.gr ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η Νεολαία του βρέθηκαν σήμερα στη Ρωσική Πρεσβεία για να καταδικάσουν την εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως τόνισε «είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να υπάρξει ένα πανευρωπαϊκό κίνημα ειρήνης. Οι πολίτες της Ευρώπης πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν εδώ και τώρα να σταματήσει η πολεμική συμπλοκή και να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης. Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ξεκάθαρα: Δεν πρέπει να υπάρξει καμία συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο αρνητικό σενάριο να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης και υπάρξει νέα εξωτερική επέμβαση. Οι πολίτες της Ευρώπης πρέπει να αντισταθούμε σε όλη την Ευρώπη και δηλώνουμε ξεκάθαρα την αλληλεγγύη μας σε κάθε πολίτη που αντιστέκεται στην επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία».

 

Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προς την αμερικανική πρεσβεία, “ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην εμπλοκή της Ελλάδας”. Περισσότερα από 3.000 άτομα συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 18:30 έξω από τη ρωσική πρεσβεία και ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση την πρεσβεία των ΗΠΑ. Το “παρών” στη συγκέντρωση έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

α

Κλειστή η κάθοδος της λεωφόρου Κηφισίας.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
“Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου, που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον ανταγωνισμό δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων – από την μία οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία – για τα κέρδη, για το μοίρασμα αγορών, εδαφών.

α

Το συμφέρον του ελληνικού λαού, των λαών συνολικά, είναι στη δική τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, η Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, αλλά και σε μαγνήτη αντιποίνων, όπως έχει ομολογήσει η Ρωσία.

Πληρώσαμε πολλά για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, πληρώνουμε πολλά με την ακρίβεια στα ύψη, την ενεργειακή φτώχεια να πνίγει τον λαό μας. Ως εδώ!

Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία, παντού.

α

α

Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για την περικύκλωση της Ρωσίας.

Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας.

Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 18:30 – Συγκέντρωση στην Ρωσική Πρεσβεία και πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία”.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.