Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών – Η περιουσία του έμεινε ανυπολόγιστη…

Μοιραστείτε το

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό TIME

Ο πλουσιότερος άνθρωπος εν ζωή στον κόσμο, χωρίς όμως να είναι ο πλουσιότερος στην ιστορία, είναι ο Bill Gates. Στην πραγματικότητα βέβαια, μόλις και μετά βίας… φτάνει τους 10 κορυφαίους.

Σύμφωνα με τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους όλων των εποχών που δημοσίευσε το περιοδικό TIME, ο Gates με περιουσία 78,9 δισ. δολ. κατετάγη ένατος, ακριβώς μπροστά από τον Τζένγκις Χαν (10ος) και ακριβώς πίσω από τον Alan Rufus, περισσότερο γνωστός ως «Άλαν ο Κόκκινος» της Αγγλίας, ο οποίος βοήθησε τον θείο του Γουλιέλμο Α΄στη νορμανδική κατάκτηση.

Ο μεγιστάνας του πετρελαίου, Τζον Ροκφέλερ, ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της Αμερικής, κατέχει την έβδομη θέση.
Αλλά ο πλουσιότερος άνθρωπος στην ιστορία, σύμφωνα με τους Times, είναι ο Mansa Musa, ο βασιλιάς του Τιμπουκτού, ο οποίος έζησε μεταξύ 1280 και 1337. Το Τιμπουκτού ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού σε μια εποχή που ο χρυσός ήταν σε μεγάλη ζήτηση, όπως ανέφερε το περιοδικό.

Αν και οι πληροφορίες είναι ελλιπείς, είναι γνωστό ότι στον Musa άρεσε ο χρυσός, γι αυτό και είχε πολλά χρυσά αντικείμενα όπως χρυσό κύπελλο, χρυσό στεφάνι και φόρτωνε καραβάνι από καμήλες με εκατοντάδες κιλά χρυσού, όπως αναφέρει το periegraa. Είναι γεγονός πως δεν μπόρεσε κάποιος ιστορικός να υπολογίσει ακριβώς τον πλούτο του, καθώς είναι κυριολεκτικά… ανυπολόγιστος.

Όπως είναι αναμενόμενο, η δημιουργία μιας τέτοιας λίστας είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας, καθώς η σύγκριση του πλούτου ανθρώπων που έζησαν σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, με διαφορετικά οικονομικά συστήματα, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Το περιοδικό TIME τονίζει πως βασίστηκε σε δεδομένα που αποκόμισαν οι δημοσιογράφοι από πολύωρες συζητήσεις με οικονομολόγους και ιστορικούς.

Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών:

10. Τζένγκις Χαν

9. Μπιλ Γκέιτς

8. Άλαν Ρούφους

7. Τζον Ντάβισον Ροκφέλερ

6. Άντριου Κάρνετζι

5. Ιωσήφ Στάλιν

4. Ακμπάρ ο Μέγας

3. Ο έκτος αυτοκράτορας της Δυναστείας των Σονγκ

2. Αύγουστος Καίσαρας

1. Μάνσα Μούσα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.