Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ποιον έχει έτοιμο για φάγωμα ο Κυριάκος

Μοιραστείτε το

Αρχίζει τις εκκαθαρίσει για την απόλυτη Μητσοτακικοποίηση της Ν.Δ.

Έχει συγγενική σχέση με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, είναι φιλόδοξος και σχετικά νεοφερμένος στην ΝΔ, παρουσιάστηκε στη δημόσια σκηνή πριν από μερικά χρόνια ως ειδικός στα οικονομικά,  αλλά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιφυλάξεις για την εντιμότητά του. Του ζητάει λοιπόν να αποχωρήσει από αξιώματα και να μην ζητάει ρόλους στην ΝΔ.

Η υπόθεση θα μπορούσε και να είχε μικρή σημασία, αν δεν ήταν πλέον εμφανής η προσπάθεια του νέου γαλάζιου αρχηγού Κυριάκου Μητσοτάκη, να ξεκαθαρίσει το κόμμα από όσους τους έχουν γίνει βραχνάς και του ζητούν μερτικό από την εξουσία. Έχει αρχίσει να κατεβάζει τις … «κορνίζες»  με τους πρώην αρχηγούς, στα γραφεία της ΝΔ. Μάλιστα ακούμε τελευταία πως και με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον στήριξε για να εκλεγεί Πρόεδρος, έχουν αρχίσει κάποιες κοντρίτσες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλλει πλώρη για να φτιάξει ένα διαφορετικό κόμμα που δεν θα έχει σχέση με τη ΝΔ και ειδικά με την καραμανλική ΝΔ. θα μοιάζει περισσότερο με το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα του Κώστα Σημίτη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που βιάζονται να πιάσουν στασίδι, πριν αρχίσουν οι αποχωρήσεις από τη ΝΔ, πρώην εκσυγχρονιστές και νυν ποταμίσιοι.

Η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον φέρελπι πολιτικό της ΝΔ κρατήθηκε σε άκρα μυστικότητα, ως την ώρα που έγραψε κάτι γι’ αυτήν η «Καθημερινή».  Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην οποία διέρρευσε η συνάντηση, ο πρόεδρος της ΝΔ ενημέρωσε το συνομιλητή του, ότι πλέον έχει σοβαρές επιφυλάξεις για την εντιμότητά του.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος, ο οποίος φαίνεται να είχε εσωτερική ενημέρωση από το περιβάλλον Μητσοτάκη, δεν αναφέρει το όνομα του πολιτικού, αλλά προτιμάει να τον… φωτογραφίσει. Κάνει λόγο για «…σχετικά νεοφερμένο και υπέρμετρα φιλόδοξο πολιτικό της κεντροδεξιάς», ο οποίος όπως λέει η εφημερίδα «…κάποτε επεσκέφθη ιεράρχη της Εκκλησίας και του ζήτησε την ευχή του, επειδή σκόπευε να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος…».

Η είδηση προκάλεσε αίσθηση στους κόλπους της «γαλάζιας» ΚΟ και στα πηγαδάκια των βουλευτών του κόμματος έδιναν και έπαιρναν οι ερμηνείες, για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από το δημοσίευμα. Οι εικασίες πολλές και οι φήμες ακόμη περισσότερες.

Ωστόσο οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ σε ρόλο Σφίγγας σχημάτισαν τείχος σιωπής. Εξάλλου τη δουλειά τους την είχαν κάνει και με το παραπάνω, αφού ο στόχος ήταν με τη διαρροή να δημιουργηθεί δίχτυ προστασίας του αρχηγού, ώστε οτιδήποτε βγει σε βάρος, του νεαρού πολιτικού, να μην ακουμπάει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα είχε εμφανιστεί να κρατάει αποστάσεις.

Στο δημοσίευμα-Quiz γίνεται λόγος για πολιτικό της Κεντροδεξιάς και δεν αναφέρεται ότι πρόκειται για βουλευτή. Κάτι που προκάλεσε αρχική σύγχυση σε πολλούς για την ταυτότητα του συγκεκριμένου προσώπου, το οποίο κλήθηκε στο γραφείο του αρχηγού για να ενημερωθεί ότι δεν διαθέτει πλέον την εμπιστοσύνη του. Αναφέρεται μάλιστα ότι όταν εκείνος αντέδρασε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του παρέθεσε τα στοιχεία που είχαν περιέλθει σε γνώση του.

Θα είναι από τις πρώτες εκκαθαρίσεις αλλά θα υπάρξουν και άλλες. Λίγη υπομονή.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.