Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πιστοποιητικό νόσησης: Διευκρινίζεται με ΚΥΑ αν οι εργαζόμενοι χρειάζονται rapid ή τεστ PCR

Μοιραστείτε το

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί νέα ΚΥΑ με την οποία θα διευκρινίζεται τι τύπου τεστ, rapid ή μοριακό PCR, ώστε να πιστοποιήσει κάποιος εργαζόμενος πως έχει νοσήσει με κορωνοϊό και εν συνεχεία να μπορέσει να εκδώσει και το πιστοποιητικό νόσησης με το οποίο δικαιούται και την πενθήμερη άδεια.

Οι διευκρινίσεις θα αφορά τους εμβολιασμένους καθώς για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, από τις αρχές του Δεκεμβρίου, είναι υποχρεωτικό το PCR τεστ ώστε να μπορεί να εκδοθεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Μόλις τη Δευτέρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είναι υποστηρίξει πως «Δεν χρειάζονται για πολλούς τα μοριακά τεστ, ταλαιπωρείται πολύ ο κόσμος για να κάνει μοριακό τεστ και οι γιατροί που συμμετέχουν στην διαδικασία έχουν κουραστεί πολύ, χωρίς να υπάρχει λόγος για να κάνουν οι περισσότεροι pcr test». Καταλήγοντας πως: «αν έχουμε συμπτώματα μένουμε στο σπίτι, αν χρειαζόμαστε πιστοποιητικό νόσησης και είμαστε ανεμβολίαστοι κάνουμε pcr test, αν είμαστε εμβολιασμένοι είναι αρκετό το rapid».

Για τους εργαζόμενους που έχουν νοσήσει από κορονοϊό είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό νόσησης καθώς με αυτό μπορούν να λάβουν τη νόμιη άδεια που δικαιούνται από τον εργοδότη τους για απουσία από την εργασία τους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.