Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πήραν στο… κυνήγι εφοριακούς στη Ρόδο

Μοιραστείτε το

Άγριο προπηλακισμό από δεκάδες εξαγριωμένους Ροδίτες δέχθηκαν τρεις εφοριακοί που προσπάθησαν να διενεργήσουν ελέγχους στο πανηγύρι των Μαριτσών το βράδυ της Τετάρτης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τριμελής ομάδα εφοριακών που πήραν εντολή από την υπηρεσία τους να μεταβούν για έλεγχο στο πανηγύρι, ήρθε αντιμέτωπη την οργή κατοίκων της περιοχής.  «Θέλετε να σβήσετε τα ήθη και τα έθιμα», «αυτά είναι κόλπα της Τρόικας» κ.λπ. ήταν μόνο μερικά από τα όσα άκουσαν οι άτυχοι υπάλληλοι.

Περιπολικό του Α.Τ. Ιαλυσού που ήταν στο σημείο και συμμετείχε στον έλεγχο, αναγκάστηκε να φυγαδεύσει τους τρεις εφοριακούς προκειμένου να γλιτώσουν τα χειρότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό παρεμπόδισης φορολογικού ελέγχου που συμβαίνει στη Ρόδο, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Την περασμένη Παρασκευή, πάλι στα Μαριτσά, κλιμάκιο της εφορίας επιχείρησε να ελέγξει ιδιοκτήτη επιχείρησης και εκείνος αρνήθηκε. Τότε, είχαν παρέμβει οι πελάτες του και είχαν εκδιώξει τους ελεγκτές από το κατάστημα, παρά τις συστάσεις αστυνομικού που κλήθηκε και ζήτησε από τον επιχειρηματία να συμμορφωθεί!

Οι εφοριακοί αποχώρησαν, αλλά στην έκθεση ελέγχου που συνέταξαν ανέφεραν όσα είχαν συμβεί και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος απειλείται με πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ για παρεμπόδιση φορολογικού ελέγχου. Παράλληλα, υποβλήθηκε μήνυση σε βάρος του και η υπόθεση βρίσκεται στην κύρια ανάκριση.

Για το νέο περιστατικό, πάντως, το οποίο αξιολογείται ως σοβαρό, ενημερώθηκε απευθείας το υπουργείο Οικονομικών, καθώς στο κλιμάκιο συμμετείχαν και στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας από την Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία και να ενημερωθεί η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου.

Προστασία ζητούν οι Εφοριακοί

Στην αποσαφήνιση πως το δημόσιο συμφέρον είναι ισχυρότερο από τα μικροσυμφέροντα των λίγων και τα μεγαλοσυμφέροντα των ισχυρών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΟΥ) με αφορμή τον προπηλακισμό κλιμακίου εφοριακών στη Ρόδο.

Παρεμβαίνοντας στο θέμα η ΠΟΕ – ΔΟΥ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων: «Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να περιφρουρήσει με όλα τα μέσα, τη διαδικασία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες δίνουν καθημερινά αυτήν την μάχη, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Δηλώνουμε ότι και μέσα από τις υπάρχουσες δυσκολίες θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον. Γεγονότα σαν αυτό της Ρόδου, δεν μας πτοούν και δεν μας φοβίζουν γιατί το δημόσιο συμφέρον είναι ισχυρότερο από τα μικροσυμφέροντα των λίγων και τα μεγαλοσυμφέροντα των ισχυρών».

Σαφάρι ελέγχων

Την ίδια ώρα, σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι για αποδείξεις και ΦΠΑ σε όλη τη Χαλκιδική από κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας που συνεργάζεται με τις ΔΟΥ και το ΣΔΟΕ.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται ακόμα και δυο φορές την εβδομάδα από την αρχή της καλοκαιρινής σεζόν.

Καταναλωτές ανέφεραν ότι δεν είναι λίγες οι φορές που χρειάζεται οι ίδιοι να ζητήσουν απόδειξη ενώ και τα πρόστιμα είναι πολύ συχνά.

Χαρακτηριστικά, ιδιοκτήτης μπαρ στην Καλλικράτεια ανέφερε ότι για δυο καφέδες για τους οποίους δεν έκοψε απόδειξη χρειάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Η Χαλκιδική αλλά και άλλοι δημοφιλείς προορισμούς όπως η Ρόδος και η Σαντορίνη συγκαταλέγονται στους προορισμούς όπου την προηγούμενη εβδομάδα η παραβατικότητα κυμάνθηκε στο 54% σύμφωνα με την υπηρεσία ερευνών.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.