Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου για νέες διαδηλώσεις στη Λέσβο: Θα έχουμε συγκρούσεις – Για γέλια το πλωτό φράγμα

Μοιραστείτε το

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, απάντησε στις χθεσινές αιχμές του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα για “υποκίνηση” των εντάσεων, καθώς και στη δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Άρη Χατζηκομνηνού, τονίζοντας ότι: «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τα επεισόδια με την επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα»

«Δεν είμαι υπέρ του ‘παίρνω τον νόμο στα χέρια μου’», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, σχολιάζοντας τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Λέσβο, μεταξύ κατοίκων, μελών ΜΚΟ και αντιεξουσιαστών.

«Είμαι εξοργισμένος που η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά μου για κήρυξη των νησιών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», τόνισε ο περιφερειάρχης. Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Άρη Χατζηκομνηνού, ότι οι διαδηλώσεις των μεταναστών ξεκίνησαν μετά από επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε πως «η γραμμή της περιφέρειας εκφράζεται από τον εκλεγμένο περιφερειάρχη», για να εξηγήσει πως «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τα επεισόδια με την επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα».

Όσο αφορά την τροπολογία της κυβέρνησης που αφορά στο νέο καθεστώς πιστοποίησης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και τη διαχείριση του προσφυγικού, είπε πως πρόκειται για πάνω από 400 οργανώσεις, εκ των οποίων έχουν καταγραφεί μόλις 70. Πρόκειται για «πληθώρα ΜΚΟ που βοήθησαν τους πρόσφυγες και το κράτος μας, όμως υπάρχουν πολλές από αυτές που εκμεταλλεύονται την κατάσταση». 

«Ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων αυτών που έχουν φτάσει σε απελπιστικό σημείο είναι το αίτημα τόσο των ίδιων των εγκλωβισμένων, όσο και των κατοίκων», είπε ο Κ. Μουτζούρης και ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν κρούσματα κλοπών από πλευράς αιτούντων άσυλο, είπε πως «υπάρχουν και τέτοια, αφού σε μια ανώμαλη κατάσταση γίνονται πολλά».

«Θα έχουμε συγκρούσεις, κηρύξτε τα νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», επανέλαβε και ερωτηθείς τι σημαίνει «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» έκανε λόγο για μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού. «Θέλουμε γιατρούς για να περιθάλψουμε και αυτούς τους ανθρώπους, απεγκλωβισμό των ανθρώπων από τα νησιά και ανακοπή των αφίξεων στα νησιά».

«Μόνο γέλιο μου προκαλούν τα δίχτυα», σχολίασε τέλος για το πλωτό φράγμα που μελετάται να μπει στα νησιά του Αιγαίου.

Σε παρέμβαση δημοσιογράφου από τη Λέρο και το Αιγαίο ΤV σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας, σημειώθηκε πως αυτά που ακούστηκαν για πλιάτσικο στο νοσοκομείο του νησιού είναι υπερβολές, αφού «είναι ένα συμβάν που είχε γίνει τέλος του Δεκέμβρη» και αφορά σε «υλικά που ήταν σε αποθήκη για να πάνε σε καταστροφή», ενώ υπάρχει και «υπερβολή και ως προς το τι υπήρχε μέσα στην αποθήκη».

«Το θέμα είναι ότι βάζεις μέσα στο ψυχιατρείο το hot spot»,  τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.