Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Παυλόπουλος: Οι εταίροι μας να υπερασπιστούν την Ευρώπη

Μοιραστείτε το

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ                                                                                 

Μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες εν όψει της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και να μην αφήσουν τους ελάχιστους εταίρους που έχουν φοβικά σύνδρομα να το υπονομεύσουν

Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε αναγκαίο τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Συρία, την αντιμετώπιση των τρομοκρατών και τη διαχείριση του προσφυγικού υπό όρους αλληλεγγύης ανθρωπισμού και δικαιοσύνης.

«Το μήνυμα απευθύνεται στους εταίρους της Ελλάδας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής στις 17 Μαρτίου.

Εκεί οι εταίροι μας οφείλουν να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και να μην αφήσουν τους ελάχιστους εταίρους μας που έχουν φοβικά σύνδρομα, εντελώς ξένα με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, να υπονομεύσουν αυτό το οικοδόμημα», είπε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό για την επίθεση στην Άγκυρα και καταδίκασε τους τρομοκράτες που διέπραξαν αυτό το έγκλημα και οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Όποιο πρόβλημα και να έχουμε με την Τουρκία σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε αλληλέγγυοι», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στις γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, αλλά και των Αρμενίων.

«Δεν το κάνουμε για εκδίκηση κατά της Τουρκίας αλλά για να μην διαπραχθούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», υπογράμμισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Αρμένιος Πρόεδρος τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένη τη φιλία θα πρέπει να την τροφοδοτούμε και να την αναπτύσσουμε διαρκώς. Αυτό είναι υποχρέωση των ηγεσιών των δύο χωρών».

«Δεν πρέπει να θυμόμαστε τις γενοκτονίες για να εκφράσουμε το μίσος αλλά για να ευχαριστήσουμε όσους μας βοήθησαν αλλά και να προλάβουμε τέτοια φαινόμενα στο μέλλον», σημείωσε ο Σερζ Σαρκισιάν.

Παυλόπουλος

Παυλόπουλος

Παυλόπουλος

Παυλόπουλος

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.