Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί να συμβάλλει ώστε η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις ρίζες από τις οποίες ξεκίνησε

Μοιραστείτε το

Τη δυνατότητα η Ελλάδα να συμβάλλει ώστε στο μέλλον η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις ρίζες από τις οποίες ξεκίνησε, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ομάδα Αμερικανών φοιτητών, του North Eastern University της Βοστόνης.

«Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη αποτελεί μια οικονομική ένωση, η οποία στόχο έχει την οικονομική πρόοδο και την ανάπτυξη. Αλλά δεν νοείται οικονομική ανάπτυξη, δεν νοείται πρόοδος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά μόνον εφόσον στο κέντρο της ευρωπαϊκής νοοτροπίας υπάρχει ο Άνθρωπος. Και αυτή είναι η μεγάλη συμβολή της Ελλάδας από την αρχαιότητα. Ο άνθρωπος ήταν στο κέντρο της ύπαρξης της κοινωνίας και της οικονομίας» τόνισε.

Υπογράμμισε ότι πως ως Ελλάδα λοιπόν θα εκτελέσουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα συμβάλλουμε ώστε μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης να καλύψουμε το δημοκρατικό κενό που υπάρχει σήμερα και να επιστρέψει η Ευρώπη στην επιδίωξη των βασικών της αρχών, των ιδρυτικών της αρχών, που είναι ο Ανθρωπισμός και η Κοινωνική Δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στο ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει η Ελλάδα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Έχουμε ως στόχο να συμβάλλουμε και είναι χρέος μας ώστε μαζί με τους άλλους λαούς, ο Πολιτισμός και η Δημοκρατία να προοδεύσουν. Θεωρούμε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε ως Ελλάδα έξω από τον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά γιατί δεν είναι νοητή η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ίδια η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, χωρίς την Ελλάδα».

Οι φοιτητές, βρίσκονται στη χώρα στα πλαίσια ενός πρωτοποριακού προγράμματος του North Eastern University της Βοστόνης, που αφορά τον διάλογο των πολιτισμών μεταξύ 56 κρατών, εκ των οποίων τα 16 ανήκουν στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, το φετινό πρόγραμμα για το 2ο έτος του Πανεπιστημίου, αφορά στον διάλογο των πολιτισμών σχετικά με την Ελλάδα. Την Ελλάδα του χθες και του σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.