Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Παράταση μέχρι 3 Μαΐου για τον νόμο «Δένδια»

Μοιραστείτε το

Παρατείνεται μέχρι την Τρίτη 3 Μαΐου 2016 για την  υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο, «Δένδια» ( Ν.4307/2014) για τον διακανονισμό οφειλών τους προς χρηματοδοτικούς φορείς, Δημόσιο και φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, κατατέθηκε από τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2013/50/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2013 και στο άρθρο 1 της Οδηγίας 2014/51/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και άλλες διατάξεις».

Αν και η ψήφισή του εκτιμάται ότι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, αύριο ο υπουργός θα υποστηρίξει την σχετική τροπολογία αύριο, σε συζήτηση στη Βουλή στις 11.00 το πρωί.

Αν και η προθεσμία με το ισχύον καθεστώς θα έληγε στο τέλος του μήνα, δίνεται παράταση  όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, προκειμένου «η κάλυψη του ρυθμιστικού κενού διευκολύνει τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες να αξιοποιήσουν και το χρονικό διάστημα της παράτασης για τη ρύθμιση των χρεών τους.

Παράλληλα, η προτεινόμενη ρύθμιση παρέχει ικανό χρόνο για διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς των προωθούμενων βελτιώσεων του θεσμικού πλαισίου».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.