Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Παράταση μέχρι 10 Μαΐου για τις αιτήσεις των πτυχιούχων στο ΕΣΠΑ

Μοιραστείτε το

Παράταση μέχρι την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 για την υποβολή αιτήσεων των επιχειρηματικών σχεδίων της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του ΕΣΠΑ 2014-2020, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας,  λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε με το που άνοιξε η περίοδος υποβολής.

Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώθηκε ότι  «μετά το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από το κοινό, παρατείνεται μέχρι την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 17:00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων για τη δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020».

Συνάντηση Αλέξη Χαρίτση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο Σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ, ήταν θέμα που συζητήθηκε και στην συνάντηση του  Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με τον αρμόδιο υφυπουργό, Αλέξη Χαρίτση. Οι δύο άνδρες, συζήτησαν θέματα γενικότερου σχεδιασμού του νέου ΕΣΠΑ αναφορικά με την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής μέριμνας για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη στήριξη των ασθενέστερων ομάδων. 

Από το υπουργείο, τονίζεται ότι στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας – Εκκλησίας για την παροχή ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Ο Αρχιεπίσκοπος θα συζητήσει περαιτέρω για το θέμα του προσφυγικού με τον πρωθυπουργό κατά την από κοινού επίσκεψή τους στη Μυτιλήνη το Σάββατο.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.