Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Παπασταύρου και γάτες Ιμαλαΐων στην Ολομέλεια της Βουλής

Μοιραστείτε το

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΣΥΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑΣ     

Λίγο μετά τις 7 το βράδυ της Τρίτης αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή η πολυαναμενόμενη συζήτηση που προκάλεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του kontranews.gr ο κ. Τσίπρας έχει ήδη καταλήξει αφού μελέτησε όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στους φακέλους που εδώ και ημέρες βρίσκονταν στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου στη στρατηγική που θα ακολουθήσει.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού, υπογραμμίζουν ότι ο κ. Τσίπρας θα δώσει στοιχεία «για κραυγαλέες υποθέσεις συγκαλύψεων και διαφθοράς». Μεταξύ άλλων θα μιλήσει και για την υπόθεση του Σταύρου Παπασταύρου, συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το όνομα του οποίου εμπλέκεται με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Διαβεβαιώνουν παράλληλα, ότι αναμένεται να κατονομαστούν συγκεκριμένοι υπουργοί προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίοι επιχείρησαν να βάλουν εμπόδια στη διερεύνηση σοβαρότατων υποθέσεων.

Ενώ, ένα μέρος της συζήτησης θα κυλήσει με συγκεκριμένες αναφορές στην υπόθεση της γάτας των Ιμαλαΐων και άλλες ιστορίες διαπλοκής μεταξύ της πολιτικής και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό επιτελείο ο κ. Τσίπρας:

Αφενός θα επιχειρήσει να φέρει απολογούμενη την αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο και τις καταγγελίες κατά του αναπληρωτή υπουργού για τη Διαφθορά Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, όσο και για την εμπλοκή στελεχών της με το κύκλωμα των «εκβιαστών-δημοσιογράφων».

Αφετέρου, να προκαλέσει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθούν για το αν θα στηρίξουν μία σειρά από πρωτοβουλίες-έκπληξη τις οποίες και θα αποκαλύψει απόψε. «Περιμένουμε από τη ΝΔ να σταθεί στο ύψος της συζήτησης μιας και δείχνει εκνευρισμό τις τελευταίες μέρες», σημειώνουν με νόημα.

Δεδομένο θεωρείται, ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας θα καταπιαστεί με τον… φρέσκο φάκελο της λίστας Μπόργιανς. Δεν θα «ξεχάσει» τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ θα αναφερθεί και σε άλλα «οικονομικά εγκλήματα» σε βάρος του ελληνικού δημοσίου όπως είναι η υπόθεση Siemens, καθώς και στα τραπεζικά δάνεια χωρίς εγγυήσεις (γνωστά ως θαλασσοδάνεια), όπως και σε μερίδα μέσων μαζικής ενημέρωσης.

«Την Τρίτη το βράδυ κάποιοι θα περάσουν πολύ δύσκολα», δηλώνει χαρακτηριστικά κυβερνητικός αξιωματούχος, δίνοντας το στίγμα για όσα θα ακουστούν από το βήμα της Ολομέλειας, προϊδεάζοντας παράλληλα για μια σφοδρή σύγκρουση και όχι μόνο.

Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχουν φτάσει στην ελληνική δικαιοσύνη έγγραφα από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Βρετανικών Παρθένων Νήσων που ενημερώνουν ότι ο κ. Παπασταύρου ήταν συνδικαιούχος και όχι απλός διαχειριστής του περιβόητου λογαριασμού που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και για την οποία πλήρωσε ήδη πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.