Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Παπαδημούλης: Η Τουρκία παίζει σκάκι και ανατολίτικο παζάρι

Μοιραστείτε το

Για προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων στο Αιγαίο, μεταφέροντας ξαφνικά και αναίτια πρόσφυγες στο Καστελόριζο, κατηγορεί την Τουρκία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Από τις 16 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκαν από τα τουρκικά παράλια στο Καστελόριζο περίπου 600 πρόσφυγες, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό νησί δεν είναι χώρος υποδοχής προσφύγων. Η γεωγραφική του θέση βρίσκεται εκτός προσφυγικών ροών», υπογράμμισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Παράλληλα και όλως συμπτωματικά, όπως υπενθύμισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με βάση την απόφαση της πολιτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, η περιοχή της Δωδεκανήσου έχει εξαιρεθεί από το σχεδιασμό της Συμμαχίας στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία παίζει σκάκι και ανατολίτικο παζάρι στη γεωπολιτική σκακιέρα χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες, τις ανθρώπινες ζωές με τη συμβολή των λαθροδιακινητών, προκειμένου να αποσπάσει πράγματα στο κουρδικό», επισήμανε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ακόμα, επέκρινε και την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι προκειμένου να συνεργαστεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «κάνει τα στραβά μάτια» και υιοθετεί στις επίσημες διακηρύξεις της έναν τόνο συμφιλιωτικό και ανεκτικό απέναντι στην Άγκυρα.

Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών, είπε ότι μερίδα αγροτών, που, όπως ανέφερε, δεν εκπροσωπούν την πλειοψηφία, επιμένουν στην αδιαλλαξία, με μπλόκα στους δρόμους και με κλείσιμο των συνόρων. Επίσης, επισήμανε ότι η αντιπολίτευση για να γίνει πειστική, ότι πραγματικά διαφωνεί με τους αποκλεισμούς δρόμων, θα πρέπει πρώτα -όπως είπε- «να αποσύρει τα πρωτοπαλίκαρά της από τα μπλόκα».

«Δεν είναι δυνατόν το αγροτικό προϊόν της χώρας επισήμως να είναι 10 δισ., να δηλώνονται τα 5 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τις στατιστικές. Αυτό σημαίνει 50% παραοικονομία οι αγροτικές επιδοτήσεις, που είναι 3 δισεκατομμύρια το χρόνο και μέχρι 12.000 το άτομο, είναι αφορολόγητες. Ποιος άλλος έχει τέτοια αφορολόγητα;», πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.