Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πάνω από 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες σε κέντρα φιλοξενίας στην Ήπειρο

Μοιραστείτε το

Στο κέντρο φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, που βρίσκεται στο παλιό στρατόπεδο «Πετροπουλάκη», έφτασαν το πρωί μετανάστες και  πρόσφυγες με πέντε λεωφορεία. Πρόκειται για 247 άτομα, ανάμεσα τους 135 ανήλικα παιδιά, κυρίως κάτω των 10 ετών.

Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο φιλοξενίας της Φιλιππιάδας είχαν μεταφερθεί 496 μετανάστες και πρόσφυγες, όμως κάποιες οικογένειες, κυρίως Αφγανών, περίπου 50 άτομα, έφυγαν με προορισμό την Αθήνα.

Ο δήμος Ζηρού, στον οποίον ανήκει η Φιλιππιάδα, με ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει έκκληση για φάρμακα, αναλώσιμα, βρεφικά -παιδικά είδη, αλλά και διερμηνείς, ιατρικό και άλλο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και σε εθελοντές, για τη στήριξη του κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Ωστόσο, χθες, στο κέντρο παρείχαν τις υπηρεσίες τους γιατροί από το Κοινωνικό Ιατρείο της Πρέβεζας.

Στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο, στην Κατσικά Ιωαννίνων, μετά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν χθες το βράδυ με την άφιξη 1.167 προσφύγων και μεταναστών, η κατάσταση ομαλοποιείται. Μάλιστα, 40 από τους 150 πρόσφυγες που έφυγαν για να μεταβούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη επέστρεψαν, καθώς βεβαιώθηκαν πως ο βαλκανικός διάδρομος είναι κλειστός.

Στη Μαθητική Εστία, στα Δολιανά Καλπακίου, εγκαταστάθηκαν, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, 205 πρόσφυγες και μετανάστες, όπου ο δήμος τούς παραχώρησε και δωρεάν ιντερνέτ. Μία γυναίκα πρόσφυγας που βρέθηκε στα Δολιανά με τα παιδιά της, κατάφερε μέσα στα πρώτα λεπτά πρόσβασης στο διαδίκτυο να βρει τον σύζυγό της, τον οποίο αναζητούσε στον Πειραιά.

Στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στην Κόνιτσα, όπου πριν από 15 ημέρες μεταφέρθηκαν οικογένειες Σύρων προσφύγων, πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα πρόγραμμα ψυχολογικής ενδυνάμωσης των παιδιών. Χθες, γυναίκες από την Κόνιτσα έκαναν το τραπέζι στους πρόσφυγες με παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.