Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πάνω από 1.700 πρόσφυγες αναχώρησαν από την Ειδομένη

Μοιραστείτε το

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ                                                                      

Ακόμα 251 πρόσφυγες αναχώρησαν από την Ειδομένη του Κιλκίς, με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν αναχωρήσει να ανέρχεται πλέον στους 1.780, στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης του καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών που ξεκίνησε νωρίς το πρωί.

Μέχρι στιγμής, 37 λεωφορεία με 1.780 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν αποχωρήσει από την περιοχή και μεταφέρονται σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση στην οποία παίρνουν μέρος περισσότεροι από 400 αστυνομικοί, εξελίσσεται ομαλά και δεν δημιουργήθηκε καμία ένταση στον καταυλισμό.

Πρώτα μετακινούνται άνθρωποι που διέμεναν σε σκηνές εκατέρωθεν του δρόμου που οδηγεί στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής, ενώ προτεραιότητα παραμένει και η απελευθέρωση των σιδηροδρομικών γραμμών που βρίσκονται υπό κατάληψη εδώ και 66 μέρες.

Πάντως, στη διασταύρωση της εθνικής οδού που οδηγεί στην Ειδομένη, τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες «ξεπροβόδιζαν» ομάδες κλόουν από διάφορες χώρες που είχαν έρθει για να διασκεδάσουν τα παιδιά του καταυλισμού αλλά λόγω της επιχείρησης, δεν μπόρεσαν να περάσουν.

«Είμαστε εθελοντές που προσπαθούμε να προσφέρουμε χαρά σ΄ αυτά τα παιδιά αλλά και στα μέλη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που βρίσκονται δίπλα τους και αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις» εξήγησε στο αθηναϊκό πρακτορείο η Κίμπερλι από την ομάδα «The flying seagull project».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.