Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Παναγιωτόπουλος: Να ληφθούν άμεσα μέτρα – Οι κλειστοί χώροι να λειτουργούν με πληρότητα 60%

Μοιραστείτε το

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη επέλαση της Ομικρον ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα έκρουσε το πρωί της Τετάρτης (22/12) ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος.

“Δεν νοείται να υπάρχουν χώροι με 100% πληρότητα, τα θέατρα, τα σινεμά και τα κέντρα διασκέδασης πρέπει να λειτουργούν με πληρότητα στο 60%” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελληνας επιστήμονας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Εξήγησε δε ότι από ένα σημείο και μετά η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων δεν θα μπορεί να ελεγχθεί και για αυτόν το λόγο καθίσταται αναγκαίο να ληφθούν περιοριστικά μέτρα : «Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, όταν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Ότι είναι να κάνουμε πρέπει να γίνει τώρα, δεν πρέπει να περιμένουμε για να πάρουμε μέτρα. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία για τις οικονομικές επιπτώσεις, αν όμως έχουμε ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού οι οικονομικές συνέπειες θα είναι πολλαπλάσιες».

Σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον τέλος, τόνισε πως «ακόμα κι αν ισχύει ότι τα σοβαρά περιστατικά θα είναι μικρότερα σε ποσοστό λόγω της ήπιας, κατα κύριο λόγο, νόσησης που φαίνεται να προκαλεί, εφόσον είναι τεράστιος ο αριθμός των κρουσμάτων τότε μπορεί να δούμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό βαριά νοσούντων”.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.