Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Παγώνη: Το σύστημα Υγείας είναι στα όριά του – Αν γίνουμε Σερβία δεν έχουμε τις υποδομές

Μοιραστείτε το

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στο Open για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε σχετικά με τα φαινόμενα συγχρωτισμού σε μπαρ και ΜΜΜ, καθώς και αναφορικά με τα μέτρα προστασίας και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

«Δυστυχώς υπάρχει και η νεολαία που ναι μεν -δικαίως- θέλει να περάσει όμορφα, αλλά δεν έχει συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που υπάρχει, δεν έχει ασχοληθεί με τα κρούσματα του εξωτερικού, να δουν πού μπορεί να φθάσουν».

»Έχουμε ακόμα πάνω από έναν μήνα καλοκαιριού και εμείς οφείλουμε να επισημαίνουμε το πρόβλημα και την προσοχή που πρέπει να υπάρχει. Διότι εάν τα διψήφια καθημερινά κρούσματα γίνουν τριψήφια, τότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει», σημείωσε.

«Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον»

«Ευτυχώς βλέπουμε σιγά-σιγά ο κόσμος να προσαρμόζεται στα μέτρα. Διότι πολύς κόσμος ήταν χωρίς μάσκες, κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κλειστούς χώρους, όπως σε μπαρ, όπου ήταν ο ένας πάνω στον άλλον».

»Είχαμε κι αυτά τα πάρτι, που γίνεται κάθε χρόνο, αλλά φέτος δεν έπρεπε να γίνονται. Ελπίζουμε τα τελευταίο χρονικό διάστημα ο κόσμος να κατάλαβε τι γίνεται γύρω μας. Να είδε τ’ αυξανόμενα κρούσματα. Έχει αρχίσει να φοβάται», επισήμανε.

«Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα»

«Συγκριτικά με τον Απρίλιο, που ήταν ο μήνας με τα περισσότερα κρούσματα, δεν υπάρχουν πολλοί νοσηλευόμενοι. Διότι τώρα οι πιο πολλοί ασθενείς είναι νέο και τα συμπτώματά τους είναι πιο ήπια».

»Αυτήν τη στιγμή τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, διότι δεν είχαμε τελειώσει με τα χειρουργεία που εκκρεμούσαν. Ο κόσμος που ήταν στο σπίτι του, πρέπει να λύσει τα προβλήματά του.  Εάν, λοιπόν, στο κοντινό μέλλον αυξηθούν κατά πολύ τα κρούσματα, θα έχουν ν’ αντιμετωπίσουμε σοβαρές καταστάσεις», υπογράμμισε.

«Οι μάσκες δεν έπρεπε να βγουν»

«Το σύστημα Υγείας είναι στα όριά του. Κι επιπλέον έχει κουραστεί και το προσωπικό. Διότι αντιμετώπισαν για πολύ καιρό κάτι που δεν ήξεραν. Βέβαια τώρα έχουμε περισσότερη εμπειρία».

»Έχουμε διπλασιασμό κρουσμάτων. Οι μάσκες δεν έπρεπε να βγουν. Στους κλειστούς χώρους δεν γίνεται να μην φοράμε μάσκες, στα σούπερ μάρκετ, αλλά και οι υπάλληλοι των καταστημάτων. Όταν λέμε και ξελέμε, υπάρχει θέμα. Ο κόσμος είναι χαλαρός. Πρέπει να είμαστε κάθετοι», τόνισε.

«Αυτά που φοβόμαστε είναι τα ορφανά κρούσματα, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ιχνηλάτηση. Αν γίνουμε Σερβία δεν έχουμε τις υποδομές. Είναι δύσκολα τα πράγματα», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.