Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Παύση καθηκόντων για εκπαιδευτικούς που κατηγορούνται για ασέλγεια

Μοιραστείτε το

Μια απόφαση που αφορά την αναστολή άσκησης καθηκόντων εκπαιδευτικού και την παραπομπή του σε Πειθαρχικό Συμβούλιο και μια διαπιστωτική πράξη αυτοδίκαιης αργίας εκπαιδευτικού, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης υπέγραψε διαπιστωτική πράξη αυτοδίκαιης αργίας εκπαιδευτικού που κατηγορείται για ασέλγεια.

Η απόφαση αφορά σε μόνιμο εκπαιδευτικό της ειδικότητας ΠΕ70- Δασκάλων στον οποίο ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη  για το αδίκημα: «κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια σε βάρος παθόντων που δεν συμπλήρωσαν τα δεκατέσσερα έτη, τελεσθείσα από εκπαιδευτικό κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (παράβ. άρθρ. 94 παρ. 1, 98, 342 παρ. 1α , 2γ Π.Κ.)».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, από τις 18-2-2016, ημερομηνία κατά την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του εκπαιδευτικού, παύει η άσκηση των καθηκόντων του, κύριων και παρεπόμενων.

Ακόμα, ο Νίκος Φίλης υπέγραψε μια ακόμη απόφαση που αφορά στην αναστολή άσκησης καθηκόντων εκπαιδευτικού και την παραπομπή του σε Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Εύβοιας. Για τον εν λόγω εκπαιδευτικό προηγήθηκε εισήγηση του διευθυντή της διεύθυνσης Δ.Ε Εύβοιας, η οποία εκδόθηκε μετά από έγγραφη καταγγελία γονέα μαθήτριας, σύμφωνα με την οποία συντρέχουν λόγοι επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος για την απομάκρυνση από τα καθήκοντά του, καθώς από συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μέσω συγκεκριμένου Μέσου Κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν στοιχεία παρενόχλησης της συγκεκριμένης μαθήτριας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο εκπαιδευτικός παραπέμπεται στο Α΄ Τμήμα του Π/θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας,  προκειμένου αυτό να γνωμοδοτήσει εντός τριάντα ημερών για την θέση του ή μη σε Δυνητική αργία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 104 του Ν. Ν.3528/2007 ( ΦΕΚ 26/τ.Α΄/9-2-2007) όπως ισχύει μετά την τροποποίηση του με το άρθρο 3 παρ. 4 του Ν.4325/2015 (ΦΕΚ 47 / τ.Α΄/11-5-2015), άλλως το διοικητικό μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων αίρεται αυτοδικαίως. 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.