Σάββατο, 1 Απριλίου 2023

Π. Σκουρλέτης: Οι απώλειες στον ΣΥΡΙΖΑ και η συμφωνία φέρνουν εκλογές

Μοιραστείτε το

«ΘΕΛΑΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ»

Την άποψη ότι οι απώλειες στην δύναμη της κοινοβουλευτικής  ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ανάγκη για μια νέα δημοκρατική νομιμοποίηση της νέας συμφωνίας φέρνουν το θέμα των εκλογών πιο κοντά, εκφράζει  σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontranews ο Πάνος Σκουρλέτης.

Με φόντο τις ολοένα και πιο συχνές αναφορές για πρόωρες κάλπες, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δηλώνει ότι: «οι απώλειες στην δύναμη της κοινοβουλευτικής μας ομάδας αλλά και η ανάγκη να υπάρξει μια νέα δημοκρατική νομιμοποίηση με βάση την πραγματικότητα της νέας συμφωνίας φέρνουν εκ των πραγμάτων το θέμα των εκλογών πιο κοντά».

Επιπλέον, ο κ. Σκουρλέτης, παραδέχεται ότι η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε μία «ιδιότυπη συνθηκολόγηση», καθώς μπροστά της είχε την πιθανότητα για μια ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση της κοινωνίας.

Όσο για τον εσωκομματικό αναβρασμό στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως  « όταν οι πολιτικές διαφωνίες μετατρέπονται σε μια συνολική αμφισβήτηση και απόρριψη των προθέσεων του άλλου αναπτύσσεται μια δυναμική διάσπασης» και εκτιμά πως «το επόμενο διάστημα θα δοκιμάσουμε ως κυβέρνηση τα όρια και τις αντοχές μας».

Τέλος, εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης με τη συμμετοχή και άλλων κομμάτων από αυτή τη Βουλή με πρωθυπουργό τον  Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.