Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Όλη η Αλήθεια για τις μετατάξεις στην δήθεν «Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού»

Μοιραστείτε το

Η ρουσφετολογία συνεχίζεται και όταν παύει να υπάρχει φωτιά, δημιουργείται «καπνός» με fake news. Δημοφιλής ιστοσελίδα προέβη σήμερα 10/6/2019 σε αναδημοσίευση από χρήστη των social media με ταυτόχρονο «δήθεν» ρεπορτάζ. Είναι όμως έτσι; Πάμε να δούμε τι ισχύει:

 

1. Το ρεπορτάζ αναφέρεται κατ’ αρχάς λανθασμένα στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, στην οποία μετατάσσονται 4 μόνιμοι υπάλληλοι. Προφανώς πρόκειται για τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, η οποία υπάγεται απ’ ευθείας στον Πρωθυπουργό. Για την αποκατάσταση της αλήθειας οι μετατάξεις αφορούν πράγματι τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού που έχει ιδρυθεί με το ν. 4109/2013 και λειτουργεί από το 2014 και η οποία στελεχώνεται μέσω απόσπασης ή μετάταξης μονίμων ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων από άλλες δημόσιες υπηρεσίες (σε αντίθεση με τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού που στελεχώνεται σχεδόν πλήρως μέσω αποσπάσεων). Η στελέχωση της ΓΓ Συντονισμού με απόσπαση ή μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων γίνεται για να διασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους και η θεσμική μνήμη, ως ιδιαίτερης σημασίας σε μια επιτελική δομή του κράτους.

 

2.Οι εν λόγω μετατάξεις έγιναν κατά τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται στο ν. 4109/2013 από ήδη αποσπασμένους στη ΓΓ Συντονισμού υπαλλήλους και μάλιστα ύστερα από τη σχετική γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου της 14/3/2019, χρόνος που δεν έχει σχέση με τη διενέργεια των εκλογών, υπεγράφησαν δε από τον Πρωθυπουργό στις 22/4/2019. Μάλιστα η όλη διαδικασία είχε εκκινήσει πρωθύστερα ενώ στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο της ΓΓ Συντονισμού μετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού ως Πρόεδρος, ο Σύμβουλος και ο Πάρεδρος του ΝΣΚ που υπηρετούν στο Νομικό Γραφείο του ΝΣΚ στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

 

3. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για προνομιακές θέσεις. Οι αποσπασμένοι ή μετατασσόμενοι στη ΓΓ Συντονισμού υπάλληλοι λαμβάνουν τον ίδιο μισθό που λάμβαναν στην προηγούμενη υπηρεσία τους. Οι μόνες μισθολογικά προνομιακές θέσεις στη ΓΓ Συντονισμού, είναι αυτές των προϊσταμένων (λαμβάνουν περί τα 1.700 € καθαρά ή περ. 2.630 € μικτά). Μάλιστα οι θέσεις αυτές στελεχώνονται, η μία από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Διοίκησης (με απόφαση του Πρωθυπουργού χωρίς να απαιτείται η γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου) και οι υπόλοιπες εννιά με απόφαση του Πρωθυπουργού κατόπιν γνώμης του υπηρεσιακού συμβουλίου. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Από αυτές τις εννιά θέσεις προϊσταμένων, οι οκτώ είναι καλυμμένες με απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και παραμένει κενή η θέση προϊσταμένου τομέα τουρισμού και ναυτιλίας, καθώς δεν κρίθηκε σκόπιμο να καλυφθεί εφόσον δεν εμπλεκόταν στο μνημόνιο, η υλοποίηση του οποίου ήταν βασική αποστολή της ΓΓ Συντονισμού κατά την προηγούμενη περίοδο.

 

Αν η κυβέρνηση του συριζα το επιθυμούσε θα μπορούσε 4 χρόνια τώρα να είχε αντικαταστήσει τους προϊσταμένους που είχαν διοριστεί με απόφαση του Σαμαρά. Ακόμη και σήμερα, υπάρχουν θέσεις μετακλητών στο ιδιαίτερο γραφείο του ΓΓ Συντονισμού που παραμένουν κενές.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.