Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Οικονόμου για βιασμό 24χρονης: Θα αποδοθεί δικαιοσύνη

Μοιραστείτε το

Η καταγγελία του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη ανέδειξε για μία ακόμη φορά το διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στη χώρα μας και έχει να κάνει με τις ανεπαρκείς και χρονοβόρες κρατικές υπηρεσίες συνδρομής.

Η 24χρονη κοπέλα, που με θάρρος και δύναμη ψυχής μίλησε για τον εφιάλτη της, αναγκάστηκε να περιμένει τρεις ολόκληρες ημέρες μετά το βιασμό της χωρίς να μπορεί καν να πλυθεί, προκειμένου να εξεταστεί από ιατροδικαστή και να μην χαθούν εν τω μεταξύ όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Οικονόμου: Προτεραιότητα η ενίσχυση των υπηρεσιών

Την πτυχή αυτή της τραγικής υπόθεσης έθεσε το NEWS 24/7 στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ζητώντας να απαντήσει η κυβέρνηση εάν θα λάβει και ποιες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρχει πιο άμεση ιατροδικαστική έρευνα και διερεύνηση υποθέσεων βιασμού, με εξειδικευμένα εργαστήρια τοξικολογικών εξετάσεων και παράλληλη ψυχολογική υποστήριξη από το κράτος.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε καταρχάς ότι πρόκειται για μία ανοιχτή δικαστική υπόθεση και δήλωσε βέβαιος ότι θα διερευνηθεί και θα αποδοθεί Δικαιοσύνη. Υπενθύμισε στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα διασφάλισε ότι αδικήματα σαν και αυτό, που έχει καταγγελθεί εν προκειμένω τιμωρούνται με βαρύτερες ποινές.

“Από εκεί και πέρα είναι διαρκής προτεραιότητα μας η ενδυνάμωση και ενίσχυση όλων των υπηρεσιών του κράτους, που συνδράμουν στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, που βοηθούν στην ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης”, πρόσθεσε.

Το ζήτημα είναι βεβαίως ότι αποτελεί διαρκή προτεραιότητα η ενίσχυση των κρατικών δομών διερεύνησης υποθέσεων βιασμού και υποστήριξης των θυμάτων, ακριβώς επειδή η ανεπάρκεια τους αποτελεί διαρκές πρόβλημα…

Αναμένουμε λοιπόν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο ζήτημα.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.