Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Οικονόμου: Χωρίς rapid test στις εκκλησίες – Η ΝΔ έκλεισε τους ναούς όταν χρειάστηκε

Μοιραστείτε το

Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου απορρίπτει εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για rapid test στους ανεμβολίαστους πιστούς προκειμένου να πάνε στην Εκκλησία.

Η κυβέρνηση επικαλείται ότι με δική της απόφαση έκλεισαν για πρώτη φορά οι ναοί όταν χρειάστηκε, αλλά και ότι σήμερα είναι υποχρεωτικός ο διαγνωστικός έλεγχος για τους ιερείς. Αλλά και αφήνει να εννοηθεί ότι εάν αλλάξουν οι όροι πρόσβασης στην Εκκλησία, θα πρέπει να αλλάξουν πχ και για τα σουπερμάρκετ

Ο κ. Οικονόμου ειδικότερα σχολίασε: “Από τη δήλωσή του κ. Τσίπρα προκύπτει ότι η μόνη του διαφωνία με τα μέτρα της κυβέρνησης αφορά τους πολίτες που συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές, εν γένει”.

Υπενθύμισε ότι: “Με απόφαση της κυβέρνησης, όταν κρίθηκε απαραίτητο, για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία έκλεισαν οι ναοί για τους πιστούς, ενώ σήμερα είναι υποχρεωτικός ο διαγνωστικός έλεγχος για ανεμβολίαστους ιερείς και ιεροψάλτες.”

Σημείωσε επίσης ότι: “ Για το σύνολο των πολιτών υπάρχει η υποχρέωση χρήσης μάσκας τήρησης αποστάσεων, ό,τι ακριβώς δηλαδή ισχύει για την πρόσβαση σε φαρμακεία και καταστήματα προμήθειας τροφίμων” και διερωτήθηκε: “Ο κ. Τσίπρας προτείνει επιπλέον περιορισμούς για αυτές τις δραστηριότητες; Πως ακριβώς το εννοεί;”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας πως: “Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η κυβέρνηση έπαιρνε δύσκολες αποφάσεις, ο κ. Τσίπρας έλεγε συνεχώς «όχι», κλείνοντας με νόημα το μάτι στους αντιεμβολιαστές.

Όταν λοιπόν ο κ. Τσίπρας προσεγγίζει την πανδημία με όρους ψήφων και πολιτικού κόστους όλοι καταλαβαίνουν ότι συνομιλεί με τον καθρέφτη του. Όσο για τον διαχωρισμό των επιστημόνων σε κοινής ή μη κοινής κομματικής αποδοχής, για μας είναι ξεκάθαρο ότι η επιστημοσύνη κρίνεται από την επιστημονική κοινότητα όχι από κόμματα.”

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.