Οικογενειακή τραγωδία στη Ρόδο: Βίντεο ντοκουμέντο από το μοιραίο αλεξίπτωτο με τα αδέρφια που σκοτώθηκαν

Βίντεο ντοκουμέντο από τη οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε την Τετάρτη στη Ρόδο, είδε το φως της δημοσιότητας όπου φαίνεται το αλεξίπτωτο βρίσκονταν τα τρία αδέρφια να βρίσκεται στον αέρα.

Στο βίντεο που παρουσίασε το Mega, φαίνεται το αλεξίπτωτο, με τα 3 παιδιά, να παρασύρεται προς τα βράχια. Το σκοινί που τους τραβούσε από το σκάφος έχει σπάσει από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Τα τρία αδέλφια είναι στον αέρα. Αβοήθητα. Στο έλεος της κακοκαιρίας. Λίγη ώρα αργότερα χάνονται απ’ τον ορίζοντα.

Έκαναν διακοπές και θέλησαν να δοκιμάσουν τη βόλτα με το αλεξίπτωτο στη θάλασσα. Μια επιλογή που τελικά στοίχισε τη ζωή στα δύο από τα τρία αδέλφια και προκάλεσε το βαρύ τραυματισμό του τρίτου.

«Τραγωδία, τραγωδία, τελείως. Με το σκάφος το βλέπαμε αυτό που κάνει το αλεξίπτωτο, από κάποια στιγμή χάθηκε. Ήταν ήρεμη η θάλασσα αλλά κάποια στιγμή παίρνει ένα μπουρίνι, πολύ δυνατό. Κόπηκε το σκοινί και φύγαν τα παιδιά. Είχαν έρθει ασθενοφόρα, βγάλαν το ένα παιδί νεκρό», είπε στο Mega αυτόπτης μάρτυρας.

Λίγα λεπτά μετά, το αλεξίπτωτο εντοπίζεται στα βράχια, στους Πεύκους της Λίνδου, από το σκάφος το οποίο αρχικά το τραβούσε και σκάφη του λιμενικού που ειδοποιήθηκαν αμέσως και έσπευσαν στην περιοχή για τον εντοπισμό των παιδιών.

 

Χειροπέδες σε 51χρονο για το δυστύχημα

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, πάντως, μετά το δυστύχημα συνελήφθη ο 51χρονος εκμισθωτής των θαλάσσιων μέσων αναψυχής για παράβαση του άρθρου 302 του Π.Κ. (ανθρωποκτονία από αμέλεια) και του άρθρου 310 του Π.Κ. ( πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης).

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Λίνδου για ατύχημα που έλαβε χώρα κατά την διενέργεια θαλάσσιου αλεξιπτώτου στην περιοχή Πεύκων Λίνδου Ρόδου, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανήλικων, μίας 15χρονης και ενός 13χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός 15χρονου, όλοι τους υπήκοοι Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Λίνδου ενημερώθηκε από το στρατιωτικό παρατηρητήριο «ΓΚΙΝΑ» και από αλλοδαπό εργαζόμενο σε πόστο θαλάσσιων μέσων αναψυχής για πτώση θαλάσσιου αλεξίπτωτου στη θαλάσσια περιοχή Πεύκων Λίνδου με ύπαρξη τραυματιών.Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ενώ ενημερώθηκε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ. Οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε απόκρημνη βραχώδη παραλιακή περιοχή και ανασύρθηκαν από τον 51χρονο εκμισθωτή και χειριστή του Ε/Π -Ε/Γ σκάφους, το οποίο διενεργούσε την έλξη του θαλάσσιου αλεξιπτώτου.Με την συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου και διασωστών του ΕΚΑΒ, ο 15χρονος τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη στο Γ.Ν. Ρόδου, ενώ οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 51χρονος εκμισθωτής των θαλάσσιων μέσων αναψυχής για παράβαση του άρθρου 302 του Π.Κ. (ανθρωποκτονία από αμέλεια) και του άρθρου 310 του Π.Κ. ( πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης)».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή